Kommentar: God smittefri påske!

Hvem hadde vel trodd for et år siden at vi skulle få to påsker på rad med pandemi og mange omfattende smitteverntiltak? Vi har blitt mer vant til pandemien, men vi bør ikke slappe av. Aller minst i påsken. Men kanskje blir dette det siste krafttaket?

Foto: PhotoMIX Company og Jos van Ouwerkerk (forside)/Pexels.

I fjor visste ingen hvor bobilene sto i forhold til de ulike smittevernreglene, anbefalingene og påbudene som gjaldt. Det gjør vi i år. Regjeringen har likestilt bobil med hytte. På visse vilkår!

Regjeringens oppfordring denne påsken er at vi i enda sterkere grad enn tidligere unngår nærkontakt med andre mennesker. Og at vi holder oss i Norge. Vi skal reise minst mulig, men kan likevel dra på hytter – og dermed i bobil.

For halvannen uke siden bekreftet Helse- og omsorgsdepartementet at bobil bør følge de samme rådene som for hytter. Det innebærer at vi ikke kjører fra campingplass til campingplass, at vi holder oss sammen med vår egen husstand, holder minst 2 meter avstand og skyr naboen – om vi har noen.

Vi oppfordres til å handle før vi reiser hjemmefra og å benytte lokale tilbud så lite som mulig. Om vi må i butikken for å handle noe vi har gått tom for, så går vi ikke i flokk, og vi bruker munnbind slik oppfordringen er.

Å samle venner foran peisen på hytta eller rundt bålpanna på campingplassen er ikke en aktivitet vi skal bedrive i år.

Dette er ikke påsken for samvær rundt et hyggelig bord med nye og gamle bekjentskaper. Dette er påsken du spiller Yatzy med de du bor sammen med og nyter naturen til fulle i trygg avstand fra andre.

Vi kan vel si det slik at vi skal leve som eremitter, enten vi er i bobil, på hytte eller hjemme. Ikke slapp av for tidlig, men kryss fingrene for at dette blir det siste krafttaket mot pandemien.

God påske!

Knut Randem
ansvarlig redaktør
Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *