God jul og takk for et annerledes bobilår

Året startet merkelig, men med løfter om mer normalitet i samfunnet. Det har det vært, og vi har kunnet glede oss over mange og gode opplevelser i bobil. Dessverre slutter året som det begynte.

På vegne av redaksjonen ønsker Bobilverden.nos redaktør, Knut Randem, lesere, annonsører og andre samarbeidspartnere en riktig god jul. Foto: Ellen Randem.

I romjula for snart et år siden ble de første koronavaksinene satt i Norge. Det var en stor nyhet etter et 2020 med massive nedstengninger og vaktsomme blikk på alle som kunne tenke seg å ta en bobiltur i sin egen kommune – eller til og med i sitt eget fylke!

2021 ble på mange måter et ganske normalt år for de fleste av oss, vil vi tro. Men normalt har det ikke vært. Smitten har gått i bølgedaler og vi har ikke kunnet være helt trygge.

Selv har vi i perioder kalt oss selv eremitter på tur. Bobilen har virkelig bevist hvor fleksibel og trygg den er i en pandemi – så lenge du tar noen hensyn.

Likevel synes vi at store deler av året har vært så godt som normalt. Undertegnede har hatt nesten 100 overnattinger i bobilen så langt i år, men hadde planlagt eller håpet på et par uker mer. Pandemien skal ikke ha hele skylden for at det ikke ble slik. Mye fungerte jo som normalt.

Her i redaksjonen har vi kunnet glede oss over mange nye lesere de siste to årene. Mange har funnet ut at bobil er tingen. De har også sørget for at bobilforhandlernes lagre av brukte bobiler har krympet til et minimum. De nye bobilistene har i stor grad vært forsiktige og kjøpt brukt framfor å satse på nye bobiler.

Salget av nye bobiler har disse to årene noe overraskende gått litt tilbake. Der har Norge vært litt spesielt i en tid der nesten alle land har hatt økning i salget av nye bobiler. Spesielt i Tyskland har salget gått varmt og norske forhandlere har ikke fått tak i så mange nye bobiler som de har ønsket. Så det er nok ikke bare markedet som har sørget for tilbakegang her på berget. Dessuten var det en kraftig vekst i markedet flere år før pandemien.

Norge har vært et populært ferieland i 2021. Foto: Knut Randem (foto fra Runde).

Det er kanskje mange av oss som har latt være å dra på den lange ferieturen nedover i Europa i år. Usikkerheten har nok vært tilstede i både den ene og den andre bobilen. Hvorfor ikke Norge? Og slik ble det for mange av oss.

Selv med svært få utenlandske besøkende i 2021 har campingplassene satt flere rekorder i antallet overnattinger, og det ser ut som om de kan oppsummere 2021 som et svært godt år. Takket være norske besøkende.

Rapportene fra de som tok langturen utenlands i år har heller ikke vært negative. Selv om det har vært utfordringer har også de kunnet utnytte bobilen mer eller mindre problemfritt dette året.

Når vi nå går inn i juledagene i et delvis nedstengt samfunn, vet vi at vi når som helst kan ta bobilen ut på tur og glede oss over at vi har en trygg ferieform. Enten nå eller når våren igjen viser seg.

Vi i Bobilverden.no og Bobilplassen.no ønsker alle lesere, annonsører og samarbeidspartnere en riktig god jul!

Knut Randem
ansvarlig redaktør
Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “God jul og takk for et annerledes bobilår

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *