God ide ønsket velkommen

Ordføreren syntes forslaget i månedsmagasinet Bil, Bolig og Fritid var en god løsning. Der hadde bobilist Ivar B. Johansen skrevet en engasjert artikkel for godt tilgjengelige bobilparkeringer. Under bildet kan du lese artikkelen han skrev i det samme bladet da løsningen viste seg å bli et faktum fra 2013.

Ordfører Tage Pettersen (t.v.) og havnefogd Reidar M. Hansen viser plassen som blir Moss bobilparkering i løpet av våren. Foto: Ivar B. Johansen.

Ordfører Tage Pettersen (t.v.) og havnefogd Reidar M. Hansen viser plassen som blir Moss bobilparkering i løpet av våren. Foto: Ivar B. Johansen.

Bobilgjestene ønskes velkommen til sjøsidebyen Moss med en parkering helt ut i sjøkanten. Kaia på nordsiden av Rema 1000 ved Kanalen skal i løpet av våren ryddes, feies og gjøres presentabel til å ta imot gjester i rullende hjem fra nær og fjern.

Tekst og foto: Ivar B Johansen

Etter artikkelen om bobilparkering i Moss sist måned, har byens ledelse tatt ønsket fra bobilgjestene alvorlig. Ordfører Tage Pettersen tok tak i problemet og sammen med havnefogden har de funnet vårt forslag som en god løsning med parkeringsplasser på Alphabrygga.
Tage Pettersen mente at siden forslaget om parkering la beslag på havneareal, var det mer en naturlig at Havnefogd Reidar M Hansen var den rette å ta med på laget for å finne en god løsning.
Og god løsning ble det. Etter en rask befaring var ideene mange og med velvillig investering fra havnekassa blir plassen en realitet allerede denne sommeren. Havnefogden mente at en slik investering gir en god mulighet for inntekter etter bare noen få sommere, samtidig som det er en god investering i trivselstiltak for besøkende turister.

Vinterstemning ved kanalen i Moss. Her blir det bobilparkering. Foto: Ivar B. Johansen.

Vinterstemning ved kanalen i Moss. Her blir det bobilparkering. Foto: Ivar B. Johansen.

Inndeling med blomster
Helt frem mot sjøkanten er det tenkt at bilene skal kunne parkere, og mellom hver plass vil det bli satt opp blomsterkasser med vakre sommerblomster i mange farger. Det vil også bli lagt opp strømuttak til hver plass.
Vannposter er det også rimelig enkelt å få til, men tømmeplasser for gråvann og septik er utfordringer som naturlig nok vil ta noe mer tid. Dette vil kreve større investeringer og som kanskje først vil kunne gjennomføres i forbindelse med den planlagte gjestehavnen og servicebygget foran den gamle Persilfabrikken.
I mellomtiden kan det kanskje finnes alternativer for tømming som kan anbefales til bobilistene. De har jo alle hjul og kan greit kjøre litt for å tømme på sin vei ut eller inn til byen.

Varsling til bobilistene
Skilting og markedsføring er nødvendig. Vi ønsker å benytte bobilistenes egne interesserorganisasjoner, sier ordføreren, men må dette skje ganske raskt for å komme med i de oversikter som lages for kommende sesong. Bilistene benytter også mange hjemmesider over parkeringsplasser i land og by. Disse oppdateres nesten daglig, og benyttes både av norske og utenlandske bobilister. Noen enkle brosjyrer med henvisning var det også naturlig at bobilene fikk sammen med fergebilletten.

Dessverre for gjengen med fiskestenger
Ved alle tiltak er det fordeler og ulemper. Denne gangen er det bryggekantfiskerene som blir rammet. De mister en del meter med god fiskeplass, men til gjengjeld blir det jo mye mindre for byen å holde rent hver gang makrellen er i fjorden.
Campingturister er jo også kjent for å bruke fiskestanga flittig, så hva er mer naturlig en at de også beveger seg bort til kaikanten på jakt etter middag.

Gratulerer med rask løsning!
Den raske løsningen på denne saken viser at hvis det legges godvilje til, og at forslagene er gode nok, kan det finnes raske gode løsninger. Vi håper at våre gjester i bobil finner seg til rette og trives på vår nye plass.

Plassen er ført opp i www.bobilparkeringer.no

Vil du ha tips om hva du kan gjøre i ditt nærmiljø for å lage en bobilparkering? Les Johansens første artikkel her.

Del dette med andre:

  4 comments for “God ide ønsket velkommen

 1. På tide at byen vår kan ønske bobilturistene velkommen! Dette har vi ventet lenge på!Supert!I våre naboland er slike plasser obligatorisk. Endelig får bobilturistene oppleve vakre Jeløy; moss og Vansjø!

 2. Gratulerer og endelig.
  Har selv tatt tak i ønsket om plass, og sendt brev til politikerne i Moss og Østfold. AP hadde ikke gehør, og henviste i tilegg turistene til E6, det var der de hørte hjemme?
  Det løsnet da jeg dro FrPs Viborg ut fra Tollboden og viste han vår bobil som da var parkert på Alpha brygga.
  Dette var utrolig, tenk på turistene som nå får ett lovlig og trygt sted for overnatting.
  Håper nå at resten av fylket våkner, tenk på gamle Svinesund, Haldenvassdraget osv.

 3. Et veldig flott tiltak! Svært mange i Norges land har stedbundne hytter og bidrar gjennom dette til opprettholdelse av lokal infrastruktur med handel og annet. Den nye trenden er mobil hytte – bobil. For at kommuner og tettsteder skal få noe ut av denne gruppen må det legges til rette med parkering for bobilene på et trygt og trivelig sted. Moss kommune gjør det rette når de nå prioriterer å opparbeide et sted for denne gruppen som drar med seg hytta på hjul! Hurra for Moss!

 4. Gratulerer Moss.
  – godt å se noen som tar trenden i Europa seriøst, knall plassering i forhold til Moss sentrum og andre fasiliteter. Svært viktig. Tømming kommer, bra.

  – maks prisgrense,prisnivået er viktig for å få gjester, med strøm og alle andre tilganger er kr 150,- noe høyt, man bør ha et lavere tilbud, uten strøm.
  – ser etter 15-16 års kjøring at de som drømmer om store inntekter på bobilplassen, forsvinner fort, man må vektlegge det vi legger igjen, med lokale handleturer etc.
  – Prøvde plassen 16.mai,i går,flott plass, kommer gjerne tilbake. (Internett tilgang ?:) MVH til Ivar som ønsket oss velkommen. Bjørn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *