Gjør luft til vann

Tenk om bobilen selv kunne gjøre luft til vann. Teknologien hadde verdenspremiere denne uka, og Ford skal de neste månedene teste teknologien i praksis.

Denne boksen på 63x53x46 cm kan skille ut 25 liter vann i døgnet. Foto: Watergen.

Det er firmaet Watergen som har utviklet teknologien og boksen som utvinner vann fra luft. Det kompakte apparatet kan utvinne 25 liter drikkevann i døgnet. Det er selvfølgelig for lite for en bobil i normal drift, men om drikkevann og annet mer eller mindre rent vann holdes fra hverandre kan dette bli en sikker drikkevannskilde.

Etter utstyrsmessa SEMA, som nå pågår i Las Vegas sender Ford et av sine kjøretøy ut på en 12 måneders testtur i USA. Kjøretøyet som får med seg en av Watergens mobile vannutskillere er ingen bobil, men en Ford Ranger. Hensikten er å teste og vise at vannutskilleren virker i ulike temperaturer og værforhold.

I biler der vekt ikke er noe problem vil 30 kg, som anlegget veier, kunne ha et bruksområde som en ren drikkevannsforsyning. Anlegget er kompakt med målene 63x53x46 cm og drives med 12v strøm.

Vannutskilleren testes og vises nå i en Ford Ranger utstyrt for campingtur. Foto: Watergen.

For å fungere krever anlegget tilgang på frisk luft med en temperatur på mer enn 15 grader og en luftfuktighet over 20 prosent. Anlegget er utstyrt med utskiftbare filtre og et mineraliseringssystem for å sikre høy kvalitet på drikkevannet.

Watergen skriver i en pressemelding at de ser for seg at utstyret skal kunne monteres i busser, bobiler og annen transport både på land og til sjøs.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Gjør luft til vann

  1. Avfukter, egentlig ikke noe nytt, alle som driver med vannskader hae en slik, forskjellen ligger i et filter for vannet. Den fryser vannet på en plate/ribbe og når det er gått en stund tiner den isen av og det renner gjennom et filter .
    Alle har vel sett at det blir vann over kjøleelementet i kjøleskapet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *