Gjør grillen klar på 1-2-3!

Ikke klargjort grillen for årets sesong enda? Gi grillen kjærlighet med en skikkelig vårrengjøring.

Rene rister er viktig, men husk også utsiden av grillen. Foto: Matprat.

– Har grillen stått ubrukt siden fjorårets grillsesong er en vask lurt, både for grillens levetid og ikke minst for smakens skyld, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat.

Hansen, som selv griller 5-6 ganger på en god uke, gir sine beste rengjøringsråd for å gå en ny og smakfull grillsesong i møte.

Vask utsiden godt
– Spray med kjøkkenspray over kald grill, og la såpen virke i rundt ett minutt, før du bruker en svamp eller fuktig klut for å få av flekkene. Skyll godt med vann, og tørk over med en klut eller papir. Har du ekstra tøffe flekker kan du ty til ovnsrens. Grillprodusentene har også egne vaskemidler som passer til din grill.

Få ristene rene
1. Bruk en grillbørste:
– For å få ristene rene, burde du investere i en skikkelig grillbørste. Det er mange børster på markedet. Finn en som passer din grill. Det er lettere å børste bort matrester fra risten når den er varm. Gjør det rett etter du er ferdig med å grille. Skulle du glemme å gjøre ren grillen etter grilling, kan du varme opp grillen skikkelig før du begynner å legge mat på.

2. Eller vask på andre vis
– Noen grillrister får plass i oppvaskmaskinen, og kan gjerne vaskes der. Det går også å bruke en vanlig kjøkkenskrubb på kalde rister om man ønsker det. Har du gassgrill lønner det seg å løfte av ristene og skrape godt på brennerne eller beskytterne over brennerne. Bruk gjerne hageslangen for å spyle vekk alle såperester og smuss på utsiden av grillen. Svi alltid av grillen før bruk etter en skikkelig vask.

Blank grill med bilpolish
– Bilpolish er faktisk veldig godt egnet for å gi griller som har emaljert overflate en blank overflate som er lett å holde ren. Har grillen rustfrie detaljer, bruk en chromrens eller duraglitt som er bilpleieprodukt. Eventuelt stålull, for å fjerne rust og skitt og få den blanke overflaten tilbake. Det finnes også egne sprayer fra grill-leverandørene til disse formålene.

Sjekk slangen på gassgrillen
– Hvis du har gassgrill, sjekk slangen hvis den er over 2-3år gammel. Gå over og se om den er morken eller du finner noen sprekker. Små lekkasjer i slangen kan gjøre at grillen ikke fungerer optimalt, og da burde den kanskje ha en ny.

Dekk til grillen
– Dekk til grillen med et trekk når grillen ikke er i bruk. Da er grillen enklere å holde pen, og du forlenger levetiden til grillen din.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *