Gjensyn med en stjerne – pluss en ny familiebobil

Et velkomment gjensyn, skrev Laika da de presenterte Mercedes som påbyggsbil for den nye Laika Kosmo 2009. Modellen ble lansert på CMT-messa i midten av januar. Der ble også en ny alkove-modell i Kosmo-familien presenter.

Laika Kosmo 2009 er en kompakt bobil. Foto: Knut Randem.

Kosmo ble i sommer lansert som den nye innstegsserien fra Laika. Flere modeller på Fiat fikk sin offentlige lansering på Caravan salon i Düsseldorf i høst. På nyåret kom nok en halvintegrert, men den kom på Sprinter.

Laika Kosmo består nå av fem halvintegrerte modeller, en ny alkovemodell og to bybobiler.

Laika er en del av EHG (Erwing Hymer Group) og det er åpenbart at der Hymer gikk foran har flere av de andre merkene i konsernet kommet etter på nye Mercedes Sprinter. Laika Kosmo 2009 representerer Laikas første Mercedes i denne omgangen.

Kosmo 2009 er bygget på en Sprinter 311 CDI i flere motorstørrelser etter valg, med bakhjulsdrift og en total lengde på 699 cm. Den kan registreres for 3500, 3880 eller 4100 kg. Egenvekten ble ikke oppgitt ved lanseringen.

Elektronisk håndbrekk og en rekke av Sprinters assistenter og funksjoner følger med og Laika framholder at selv om dette er enklere modeller så ønsker de å ta vare på det klassiske og gjenkjennelige Laika-designet.

Klassisk L-sofa i Kosmo 2009. Foto: Knut Randem.

Takhøyden inne er 205 cm, men om du velger elektrisk senkeseng over salongen (tilvalg) blir takhøyden der 190 cm. Inngangsdøra til bodelen er 70 cm bred.

Bak er det to enkeltsenger som kan slås sammen til en stor vegg til vegg seng og bobilen kan registreres for fire personer.

Om du synes Laikas Kosmo 2009 er svært lik noe du har sett før, så synes også vi den er svært lik Dethleffs Globeline T6613 EB. Tilsynelatende er det kun tekstiler og enkelte materialvalg som skiller seg fra hverandre. Vi blir ikke overrasket om disse har befunnet seg på samme produksjonslinje.

Her er vår film fra Kosmo 2009:

Kosmo også med alkove
Kosmo F510 er alkove-modellen i denne bobilfamilien. Laika forteller at F-en står for ”familie”. Ikke unaturlig da bobiler med alkove er godt egnet for barnefamilier. F510 er bygget på Fiat Ducato og kan ha soveplasser for inntil fem personer. Salongbordet kan fås i en versjon som kan trekkes ut til 140 cm slik at to gjester kan få plass ved bordet.

F510 strekker seg ut til 725 cm. I alkoven er senga 211×159 cm og har to usb-uttak. Det siste vil nok familiens minste sette stor pris på. Det er for øvrig fem usb-uttak til familien i denne modellen.

Senga bak er tverrstilt. I salongen er det to faste sofaer mot hverandre. XXL-døra med en bredde på 70 cm er standard.

Under kan du se noen av produsentens bilder av Kosmo F510:

God plass i alkoven. Foto: Laika.

To sofaer mot hverandre i salongen. Bordet kan utvides (tillegg). Foto: Laika.

Laika Kosmo F510. Foto: Laika.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Kosmo: Ny modellserie fra Laika

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *