Gir fem års fabrikkgaranti

Utenlandske produsenter og leverandører har normalt to års garanti. Dette skaper ofte problemer i et land der reklamasjonsretten er fem år. Truma gjør nå noe med dette.

Fra i dag er det fem års fabrikkgaranti på disse produktene. Foto: Truma.

Truma går nå et skritt videre og vil heretter tilby fem års fabrikkgaranti på regulatorer, filtre og slanger.

Kunder som har et gassanlegg bestående av de tre komponentene gasstrykkregulator, gassfilter og høytrykksslanger med slangebruddsikring fra Truma, kan registrere seg på nettstedet www.truma.com/regulatorwarranty. Den nye garantien gjelder fra 25. januar 2021.

Da skal de kunne nyte godt av Trumas fabrikkgaranti. Hvis det blir aktuelt å innfri garantien, vil forhandleren erstatte de defekte komponentene hvis de ikke er eldre enn fem år.

Forutsetningen for garantien er at alle de tre komponentene er installert, brukt og vedlikeholdt på riktig måte, skriver Truma i en pressemelding.

Sett opp mot norske regler om fem års reklamasjonsfrist vil dette trolig først og fremst være en fordel for norske forhandlere og verksteder da produsenten uansett tar ansvar gjennom en fullverdig garanti.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Gir fem års fabrikkgaranti

  1. Hei,
    Jeg har en bobil kjøpt i Tyskland og den har fem års garanti fra produsenten. Forutsetningen for garantien er at årlig vedlikeholdt blir gjorte av en godkjent forhandler. Dessverre nekter norske forhandlerene å gjøre det på grunn av bobilen var ikke kjøpte i Norge og de vil ikke ta ansvar. Men det er produsenten som er ansvarlig for potensiale defekter. Kan du hjelpe meg å ordne saken?

    • Beklager, men dette faller utenfor redaksjonens arbeidsområde. Prøv heller din organisasjon.
      Det kan være flere grunner til at norsk forhandler ikke vil ta i bobilen din. Det kan være vrangvilje, men det kan også være fordi produsentene som regel dekker en svært lav timepris ved garantiarbeider. Differansen opp til norsk verkstedpris tar de gjerne fra avansen ved salg av bobil. Du kan jo prøve å tilby deg å dekke differansen mellom norsk verkstedpris og den summen produsenten dekker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *