Gaularfjellet får en ny attraksjon på Nasjonal turistveg

Den brede og mektige Eikelandsfossen er et populært sted å stoppe på veien over Gaularfjellet. Fossen er imidlertid delvis skjult og lite tilgjengelig. Det vil Statens vegvesen gjøre noe med.

Eikelandsfossen langs Nasjonal turistveg Gaularfjellet er et spektakulært syn. Foto: Roger Ellingsen/Statens vegvesen.

Statens vegvesen ved Turistvegseksjonen har nå planene klare for området og lover å gi trafikantene en av de fineste rasteplassene i Sogn og Fjordane.

– Målet med prosjektet er å skape en bedre opplevelse av landskapet og og den imponerende Eikelandsfossen. Dette blir ei perle der publikum kommer tett på fossen og får oppleve ekte vassdragsnatur, sier Therese Ruud som er strekningsansvarlig for Nasjonal turistveg Gaularfjellet.

Skisse av den nye rasteplassen. Illustrasjon: Fortunen Arkitektur AS.

– Vi skal oppgradere eksisterende rasteplass. Det kommer nye møbler, vi bygger et utsiktspunkt tett på fossen og legger til rette for vandringer i det helt spesielle fosselandsskapet.

Øvre utsiktspunkt til venstre. Hele området vises til høyre. Illustrasjon: Fortunen Arkitektur AS

– En universielt uformet sti skal ta publikum gjennom et luftig skogholt fram til et øvre utsiktspunkt mens den andre stien går bratt nedover gjennom tett krattskog og leder publikum tett på elvebredden, forteller hun i en pressemelding.

Statens vegvesen arbeider med en reguleringsplan for området og håper på byggestart i 2021. Prosjektet er tegnet av Fortunen Arkitektur AS.

Stien blir lagt på rist eller plate. Illustrasjon: Fortunen Arkitektur AS.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Gaularfjellet får en ny attraksjon på Nasjonal turistveg

  1. Nei man må ikke lage en autostrada i skogen. Der må naturen råde, og det bør kun ryddes sti. Å gå på sti er den beste hjernetrim og også god balansetrening.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *