Fusk straffes hardere og politiet får tilgang til personopplysninger

Regjeringen har i dag lagt fram et lovforslag som gir større konsekvenser for de som fusker under førerprøven. Politiet får også økt tilgang til vegvesenets arkiver.

Stadig flere fusker til førerprøven. Foto: Knut Randem.

I dag får fuskerne gå opp til ny prøve allerede etter to til fire uker. Også de som stryker på førerprøven må vente to til fire uker på ny prøve.

– Vi foreslår at kandidatar som fuskar til førarprøva skal kunne få inntil 1 års karantenetid før dei kan gå opp til ny prøve. Ei lengre karantenetid for dei som fuskar enn for dei som strykar vil både opplevast som rettferdig, i tillegg til å ha ein avskrekkande effekt, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding i dag.

Det har de senere årene vært en økning i forsøkene på fusk til førerprøven.

– Tiltak som kan bidra til å redusera omfanget av fusk er viktig for å hindre at ukvalifiserte førare slepp ut i trafikken. Slike førare er ein fare i trafikken for seg sjølv og andre, sier Dale.

Politet får tilgang til vegvesenets registre
– Regjeringa er opptatt av å kjempe mot og førebygge kriminalitet, og vi ønsker å sikre politiet sitt behov for opplysningar. Difor foreslår regjeringa no at politiet får tilgang til opplysningar frå motorvogn-, førarkort og bilderegisteret til Statens vegvesen. Tilgang til informasjon til dømes frå desse registra kan vere avgjerande for eit effektivt politiarbeid, seier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Tilgangen politiet får til vegvesenets arkiver blir ikke begrenset til saker under vegtrafikklovgivningen. Motorvogn-, førarkort og bilde- og signaturregisteret vil derfor kunne benyttes i andre saker.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Fusk straffes hardere og politiet får tilgang til personopplysninger

  1. Dersom en feiler på den teoretiske prøven er det karantene på 14 dager. Og det er der det meste av jukset er. Feiler en på den praktiske prøven er det 4 ukers karantene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *