Full kontroll på alle sider

Se rundt hele bobilen med fire linser. Foto: Dometics.

Nå kan du se bobilen i fugleperspektiv og ha full kontroll over omgivelsene med et bilde som går sammenhengende rundt hele bobilen. Kjør trygt og rygg trygt.

Det er nesten fem år siden Bobilverden.no møtte en enslig oppfinner på CMT-messa i Stuttgart. Han hadde satt opp et lite demobord på Dethleffs stand og fortalte at de håpet å lansere et ferdig system på Caravan salon et drøyt halvår senere. Men vi så aldri han eller produktet igjen.

Vi har ikke fått oppklart om det er samme system, men nå har Dometic lansert et tilsvarende system. De kaller det BirdView eller Dometic Perfectview cam 360.

Med fire utvendige kameraer, et foran, et bak og et på hver langside dekkes hele området rundt bobilen (eller andre egnede kjøretøy) sømløst med et 360 graders bilde i fugleperspektiv. Bildet du ser på skjermen inne i bobilen ser ut til å være tatt ovenfra med bilen plassert i midten slik at du kan se alle kanter og utfordringer når du kjører på trange steder eller skal rygge.

Systemet er også utstyrt med en fjernkontroll. Den bør helt sikkert ikke benyttes mens du kjører, men med denne kan du endre visningen slik at du ser kun et kamera om du har behov for å se en side i et større bilde på monitoren. Systemet kan benyttes som ordinært ryggekamera eller som ”speile”.

Kamerasystemet kan også styres av signaler fra bilen. Eksempelvis vises kun kameraet bak når du setter bilen i revers, om du vil ha det slik.

Systemet leveres med eller uten monitor og kan med en RCA-kontakt kobles til enheter med AV-inngang. De fire kameraene har en vinkel på 180 grader. Den sentrale styringsenheten er en koblingsboks med videosplitter som syr sammen bildene fra de fire kameraene. Det er også mulig å lagre opptak på et minnekort.

Dometics oppgir at BirdView kan benyttes på biler med opptil ti meters lengde og 3,5 meter høyde.

Dette er ikke et system du skal montere selv og bare spesielt opplærte verksteder får lov av Dometic til å montere det. Prisen er ikke oppgitt.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Sikker rundt bilen (2013)

Del dette med andre:

  3 comments for “Full kontroll på alle sider

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *