Rune Karslsen la ned flere millioner kroner i etableringen av en ny bobilplass og åpnet like før påske. I sommermånedene fikk han full plass hver eneste dag.
Vi har tidligere fulgt prosessen fram til etableringen av Fredrikstad båt & bobilpark. Bobilfolk sto nesten i kø for å ta i bruk de 18 plassene før påske. I påsken måtte også Karlsen rydde plass til et par ekstra bobiler. Men hvordan har det gått siden?
– I juni, juli og august har det vært fullt hele tiden, forteller Karlsen. Mot slutten av august ble det mer som i våres med besøkende som ankommer for helgeopphold torsdag, fredag eller lørdag.
Han er godt fornøyd og sier at «det er vel dette vi kan forvente det første året vi driver». Siden etter påske har han hatt 1 600 overnattinger på plassen.
Ja, for besøk er han avhengig av. Selv om han sier at han ikke har anlagt bobilplassen for å tjene så mye penger, så forventer han nok å få tilbake noen av de 13 millionene han har lagt ned i anlegget så langt.
Bare reguleringsplanen kostet 4 millioner kroner å utarbeide og behandle, forteller han. Men da har den omfattet et større prosjekt på eiendommen. Han ønsker nemlig å bygge restaurant og små leiligheter til de ansatte i et bygg ved sjøen. Det siste har lugget litt i saksbehandlingen underveis.
Vi forstår det slik at anleggskostnadene til vann og avløp har tatt en stor del av budsjettet ettersom det må benyttes pumper for å få kloakken ut i det offentlige kloakknettet. Servicebygget med toalett, dusj og vaskemaskin har oss dratt sin del av budsjettet.
Tømmestasjonen er beregnet på plassens gjester, men han slipper et hjertesukk over at andre, som ikke har betalt for oppholdet, tar seg til rette og benytter tømmestasjonen – selv om oppslag sier at den kun er for plassens gjester. I disse dager monteres det derfor overvåkningskamera ved tømmestasjonen.
Får skryt av gjestene
Redaksjonen besøkte plassen i sommer og var overrasket over standarden. Både servicebygget og tømmestasjon(!) ble da gjort rent hver dag. Karlsen har også hatt en «vaktmester» på plassen det meste av sommeren for å hjelpe og veilede gjestene.
Planen er å holde plassen åpen så stor del av året som mulig. Det kommer ikke alltid snø i Fredrikstad om vinteren, men om det blir både snø og lite gjester blir det stengt, forteller han.
Foreløpig har Karlsen sagt at plassen holder åpent til jul. Han vil prøve seg fram dette første driftsåret. Både tømmestasjonen og servicebygget må stenges når det blir fare for frost, men alt skal være åpent igjen senest en uke før påske. Når fasilitetene reduseres vil også prisen gå ned, forteller han.
Karlsen har tidligere sagt at beplantingne inne på plassen skulle kompetteres gjennom året. Han har revurdert dette og skjermer heller mot veien enn mellom plassene da han er redd det tar utsikten. Selv de tilsynelatende dårligst plasserte plassene har sjøutsikt, sier han. Den vil han prioritere.
I løpet av sommeren er det satt opp et lysthus ved sjøen der det fra tidligere sto flere bord. Så her er det bare å ta med seg grill og mat og spise, reklamerer han. Vil du ha detaljer om plassen, se her.
Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Kjempeflott Rune Karlsen! Vi trenger slike som deg!
Jeg synes likevel det er litt uretferdig hvis du alene har måttet koste denne etableringen. Det er jo flere i området som tjener penger på din investering. Dette er derfor egentlig ikke bare din utgift. Tenker at kommunen burde hjulpet til slik at du og andre kunne etablert flere plasser med overkommelige priser. Kommunen tjener på alle som stopper der og benytter tilbudene i omgivelsene (les mer skatteinntekter fra restauranter, butikker osv.). Vi er nemlig blandt dem som setter en grense for hva vi er vilige til å betale.
Om andre enn gjester kommer innom for å tømme dokassetten? Koster det deg noe ekstra? Nei, så mange er det ikke. Ta det med et smil i stede så kanskje de får lyst til å komme tilbake og overnatter litt senere. Får jeg en pekefinger opp i ansiktet blir det dårlig stamning og jeg kommer aldri tilbake, ever..
Heier på deg Rune! 🙂