– Fuktskader er bobileiernes kostbare problem

Stadig flere av Norges over 200 000 bobil- og campingvogneiere opplever kostbare og alvorlige fuktskader. Nå inngår Tryg Forsikring et samarbeid med Avara.

Avara-teamet representert ved Rudy Steen Johansen (f.v.), Petter Quinsgaard og Bengt Heggertveit har inngått rabattavtale med Tryg forsikring. Foto: Avara.

– Hvert år oppstår det store skader på mange bobiler og campingvogner som følge av fukt. Skadeomfanget øker med tid, men dersom fukten oppdages tidlig nok kan man fikse problemet før skaden utvikler seg. Fuktskader er et velkjent problem for Norges over 200 000 bobil- og campingvogneiere, og kostnadene kan bli betydelige. Avara har utviklet verdens første system for kontinuerlig fuktovervåkning, noe som gjør at man kan fikse problemet før det utvikler seg til en svært kostbar skade på bobilen eller campingvognen, sier Bengt Heggertveit, salgs- og markedssjef i Avara i en pressemelding.

Tryg Forsikring har inngått samarbeid med Avara, hvor bobil- og campingvogneiere som installerer sikkhetssystemer for fukt, gass, brann, eller tyveri vil få rabatterte priser.

– Vi ser det som en stor fordel at fuktskader i bobiler og campingvogner kan avdekkes tidlig. Fukt er ett av de aller største og dyreste skadeproblemene vi ser innenfor disse kjøretøyene. Når vi avdekker potensielle fuktproblemer tidlig, vil omfang og reparasjonskostnader bli dramatisk redusert. Dette kommer kundene til gode, ved at de slipper skader på kjøretøyene sine, sier produktsjef Øyvind Stople i Tryg Forsikring. Han opplyser at kunder som installerer Avaras system, vil få rabatt på forsikringspremien.

Tryg Forsikring har også et mangeårig samarbeid med Bobilforeningen, hvor medlemmene har fått en rekke tilbud og fordeler. Samarbeidet mellom Tryg Forsikring og Avara vil også omfatte Bobilforeningens medlemmer.

– Med samarbeidet som nå er inngått med Avara vil tilbudet bli enda bedre, både for Bobilforeningens medlemmer og alle andre som har en bobil eller campingvogn som skal forsikres. Samtidig vet vi at de fleste fuktskadene avdekkes og må utbedres midt i de beste reisemånedene på sommeren. Da skal man være på tur og ikke på verksted, avslutter Stople.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  4 comments for “– Fuktskader er bobileiernes kostbare problem

 1. Hvor lenge har det blitt produsert campingvogner og bobiler? 70 år? Helt utrolig at produsentene fortsatt leverer vogner og biler med fuktproblemer.

 2. Hvor lenge har det blitt produsert campingbiler og bobiler? Rundt 70 år? Helt utrolig at produsentene fortsatt leverer vogner og biler med fuktproblemer.

 3. Det ligger jo en enorm fortjeneste hos forhandlerne i å utføre «fukttest». Men den kan tas til 1/2 pris, gjerne under, i Tyskland. en fukttest tatt «utaskjærs» blir ikke godkjent hos forhandlere i Noreg men i EU, og utbedret gratis innen garantitiden. Hvorfor er det sånn?

 4. Hei
  Vi kjøpte ny bobil i 2020 rett før ferien. Dette var en bil som stod hos forhandler. I kjøpet avtalte vi at det skulle monteres aircondition på taket, i takluka over senga. 2 dager etter overlevering kom regnet og dagen etter var senga full av vann.
  Jeg synest det er merkelig at kunden skal betale for fuktkontroll, der formålet med kontrollen er å overprøve om varen/levert produkt, er slik det skal være.
  I tilegg er systemet slik at, visst forbruker ikke utfører og betaler fukttest, så mister en garantien hva fukt angår.
  Er dette slik det skal være?
  Burde ikke bransjen selge produktet med garanti og påfølgende fukttest?
  Burde ikke produsenter legge sin ære i å levere produkt som ikke lekker?

  Bare tanker rundt temaet.

  Mvh
  Ingve

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *