Frykter mange gamle bobiler på veiene

President Kurt Terje Jenssen i Norsk Bobilforening lover å følge godt med på statsbudsjettet. Foto: Knut Randem.

President Kurt Terje Jenssen i Norsk Bobilforening lover å følge godt med på statsbudsjettet. Foto: Knut Randem.

– Venstre tenker ikke miljø, sier president Kurt Terje Jenssen og daglig leder Tore Steinar Pettersen i Norsk Bobilforening (NB). Det er deres umiddelbare reaksjon på Venstres forslag om å øke engangsavgiften på nye bobiler. Forslaget er lagt fram i Venstres alternative forslag til statsbudsjett, og vil øke prisen på en ny bobil i ordinær størrelse med om lag 100.000 kroner.

De viser til at bobilismen er en viktig faktor i den norske turistnæringen. Det er derfor ikke bare de som ønsker å kjøpe en ny bobil som rammes, men en viktige næring med utallige småbedrifter. Det er også naturlig at forhandlerne i bransjen rammes hardt dersom engangsavgiften økes. Jenssen og Pettersen regner nemlig med at salget av nye bobiler vil få en markant nedgang dersom avgiften økes slik Venstre foreslår.

– I dag ruller cirka 44.000 bobiler på norske veier, mange av dem er av eldre årgang og ikke veldig miljøvennlige. En slik avgiftsøkning vil nok bety at disse bilene vil rulle lenger på veiene.
Jenssen og Pettersen venter at bobileierne vil kvie seg for å bytte ut den gamle bobilen og heller beholder den lengre.
– De nye bobilene er mer miljøvennlige og det er merkelig at miljøpartiet Venstre ikke ønsker mer miljøvennlige biler på veiene, sier Jenssen og Pettersen i en kommentar.

De ser også for seg at virkningen kan bli som i Danmark – at noen kjøper og registrerer bobilene i Sverige eller Tyskland og har det som utgangspunkt på ferien. Dermed blir det mindre besøk av norskeide bobiler på campingplassene rundt omkring i Norge.

Jenssen og Pettersen presiserer at dette kun er et forslag fra Venstre. Men Norsk bobilforening tar dette på alvor, og de lover å følge godt med.
Venstre og Kristelig folkeparti, som har en samarbeidsavtale med regjeringen, har nå startet forhandlingene med regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet om statsbudsjettet for neste år. Det er disse forhandlingene som vil avgjøre om Venstres forslag blir realisert.
Venstre har ikke besvart henvendelsene fra Bobilverden.

Les også: Venstre vil gjøre bobiler 15 prosent dyrere

Del dette med andre:

  3 comments for “Frykter mange gamle bobiler på veiene

  1. Det er bare å ta korteste vei til Sverige, videre over Øresundsbroen til Rødbyhavn. Da ligger Europa foran framhjula.
    Bare tull å legge igjen avgiftspenger i land som ikke setter pris på turisme annet enn på hoteller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *