Frykter campingferie-eksplosjon til sommeren

Det er ventet en eksplosjon i bilferie-turister til sommeren, noe som kan føre til en stor økning i bobiler og campingvogner vogner langs norske veier. Yrkestrafikkforbundet råder godssjåfører til å være ekstra påpasselige og tålmodige.

– Jeg har forståelse for at mange nok blir frustrerte over turistene langs veiene, noe det ofte er god grunn til, sier Jan Arne Laberget, leder for YTF Logistikk. Foto: Per Christian Lind.

Hele 1,3 millioner nordmenn har planlagt bilferie i sommer, ifølge en undersøkelse fra Respons Analyse. Det betyr at problemstillingen med campingturister som opptar både vei, rasteplasser og døgnhvileplasser kan bli ekstra stor i sommer.

– Det er viktig at vi tar hensyn til dette og holder oss profesjonelle. Dette er sjåfører som kjører en brøkdel av de kilometerne en yrkessjåfør gjør i løpet av et år, så de har ikke den samme erfaringen langs veiene som vi har, sier leder av YTF Logistikk, Jan Arne Laberget.

Del veien og vær tålmodige
Hovedoppfordringen hans er å være ekstra tålmodig med de man deler veien med, skriver Yrkestrafikkforbundet i en pressemelding.

– Jeg har forståelse for at mange nok blir frustrerte over turistene langs veiene, noe det ofte er god grunn til. Samtidig er det begrenset hvor mye man får gjort med dette når man kjører. Derfor håper jeg både sjåfører, og de som bestiller transport, har forståelse for dette og viser litt ekstra tålmodighet i sommeren. Det er kanskje en klisjé, men vi må rett og slett være flinke til å dele veien, sier Laberget.

Turistene mangler kunnskap
Når det kommer til raste- og døgnhvileplasser, anbefaler Laberget å være vennlig i møte med turister som ikke har fått med seg reglene.

Her skal ikke bobiler kjøre inn. Foto: Statens vegvesen.

– Vi vet det er en vanlig utfordring at campingturister opptar raste- og døgnhvileplasser som tilhører yrkessjåfører. Ofte skyldes dette bare uvitenhet hos turistene. Vår oppfordring er å forklare dem at dette er plasser som er reservert sjåførene, og på høflig vis be de flytte seg. Hvis folk ikke flytter seg, har sjåførene faktisk rett til å tilkalle politiet, forteller Laberget.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  1 comment for “Frykter campingferie-eksplosjon til sommeren

  1. Viser til illustrasjonen i artikkelen ovenfor som viser skilt for parkeringsplass for vogntog.

    Det virker som at det er en utbredt misforståelse om at skiltet kun gjelder lastebiler. Definisjonen av vogntog er: motorvogn med tilhenger. Det betyr at du kan parkere lovlig på parkeringsplassen med alle slags motorvogner med tilhenger, som f.eks. bobil med tilhenger, bil med campingvogn eller motorsykkel med tilhenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *