Fritidsreiser: – Viktig at alle tar ansvar

Helseministeren har lyttet til forvirringen rundt informasjonen om fritidsreiser. I dagens pressekonferanse åpnet han for fritidsreiser – så lenge folk tenker seg om og tenker på farene for smittespredning.

Hold avstand og ta ansvar, sa helseministeren i dag. Foto: Knut Randem.

Nok en gang var det opphevelsen av hytteforbudet som dannet ramme og utgangspunkt for at han åpnet for fritidsreiser.

– Et godt reiseråd er å redusere fritidsreiser, sa Høie. Tidligere har beskjeden vært at alle unødvendige fritidsreiser bør unngås. Men han la til:

– Ta hensyn til faren for smittespredning. Å reise rundt til flere steder og ha kontakt med mange mennesker øker faren for å spre smitte. Hold deg unna butikker der det er trengsel. Ta med det du trenger hjemmefra. Hold deg hjemme om du har luftveisinfeksjon eller er syk.

En klar oppfordring fra Høie: Ikke ha kontakt med flere enn nødvendig. Og hold to meter avstand til de som ikke er i din husstand. Stopp og tenk deg om før du løper ut i våren.

I praksis har det i flere uker vært akseptert at folk kan bevege seg i egen kommune. I påskeuka trakk Høie inn at vi ikke skulle reise utenfor egen bo- og arbeidsregion. Dette gjentok han sist fredag, men departementet har nektet å oppklare hva han mente med dette. Det var derfor helt nødvendig at statsråden nå foretok en oppklaring.

Høie oppfordret til å sjekke kommunenes hjemmesider og se hvilke restriksjoner som gjelder der når du planlegger å reise.

Kommunene kan ikke forlenge hytteforbudet, men kommunene har rett til å holde campingplasser og bobilplasser stengt. Noen gjør det fortsatt. NHO Reiseliv har publisert en liste over åpne campingplasser. Den finner du på denne siden (ekstern lenke).

Høie advarte om at pandemien ikke er over. I beste fall er det bare begynnelsen som er over. Han ba derfor om stor oppmerksomhet om smittevernrådene og oppfordret alle om å holde god avstand.

– Blir du syk, så reis hjem om du kan gjøre det på en trygg måte, sa Høie. Reiserådet om å ikke reise utenlands gjelder fortsatt. Du kan lese myndighetenes reiseråd i sin helhet her (ekstern lenke).

Tekst og foto: Knut Randem, Bobiblverden.no

Del dette med andre:

  5 comments for “Fritidsreiser: – Viktig at alle tar ansvar

    • Neppe mange steder. Vi har ingen oversikt. NHO Reiseliv har laget en oversikt over sine medlemmer. Du finner lenke til den i teksten over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *