Fridfullt i Sverige

Getnö gård. Foto: Visit Sweden.

Vil du tilbringe fridagene i fred og ro? I Sverige finner du flere campingplasser i idylliske og fredelige omgivelser, hvor det er enkelt å bekvemt å slå seg ned i skog og mark eller ved en stille vik, og bare nyte det flotte nærliggende landskapet.

Det skriver Visit Sweden i en pressemelding og gir sin anbefaling av slike campingplasser. Her er Visit Swedens 10 favoritter beskrevet med deres ord:

Getnö Gård – Lake Åsnen Resort i Ryd, Småland
Getnö Gård er et privat naturvernområde sør i Småland. Campingplassen, som er en 3-stjerners naturcamping, ligger vakkert til like ved bredden av innsjøen Åsnen. Her kan du bo i bobil, vogn, hytte eller telt, og utforske den vakre naturen via en fottur på de idylliske stiene, fra sykkelsetet, eller sittende i en kano. Åsnen er dessuten full av fisk, og fiskeguider står til tjeneste hvis du trenger tips til fiskemetoder eller hvor i innsjøen det er best å prøve lykken. Campingtomtene er romslige og har hver sin bål- og grillplass, så her kan du både spise og sove i fred. Og vil dere ha selskap, har Getnö Gård også butikk, kafé, kiosk og restaurant , samt barneklubb og lekeplass.

Bofors Camping i Strömstad, Västsverige
En halvtimes kjøretur fra den idylliske sommerbyen Strömstad, ligger Bofors Camping – en naturskjønn og koselig campingplass i Bohusläns ytre skjærgård. Her bor dere i rolige omgivelser og langt fra allfarvei, samtidig som dere har mulighet til å reise inn til Strömstad hvis dere vil shoppe eller spise reker på brygga en dag. På Bofors kan dere bade, dra ut på båttur, ta en tur på Tjärnö Marinbiologiska Laboratorium – som blant annet har Sveriges mest artsrike akvarium, eller besøke lokale dyrkere og kjøpe jordbær og poteter til middagen. På plass finner dere også butikk, strand og lekeplass, og dere bor enten i vogn, bobil, hytte, telt eller på vandrerhjem.

Immelns Camping. Foto: Visit Sweden.

Immelns Camping i Immeln, Skåne
Nord i Skåne, ved den tidligere grensen mellom Sverige og Danmark og inntil den kjente innsjøen Immeln, finner du lille Immelns Camping. Her bor dere i skogen som minner om en trolsk villmark, ved innsjøen og dens steinstrender og mange viker. Er dere glad i å fiske, er det stor sjans for å fange middagen i Immeln, og innsjøen egner seg også ypperlig til padling i kanoene som leies ut på campingplassen. Alle de 26 campingtomtene ligger inntil sjøen og bare noen meter fra badeplassen med brygger, strandvolleyballbane og hoppetårn. Anlegget kan dessuten også skilte med tennisbane, kafé og bistro, kiosk, butikk og lekeplass.

Kerstins Camping i Mellerud, Västsverige
I vakker Dalsland-natur ligger Kerstins Camping – et tidligere landbruk som nå er forvandlet til en liten campingplass. I det avslappede gårdsmiljøet bor dere i vogn, bobil, telt eller på en av de nye hyttene, og kan nyte både roen og aktiviteter som minigolf, svømmebasseng, biljard og lekeplass. Like i nærheten finner dere dessuten en fin joggeløype, og det er også mulig å leie sykler for å utforske nærmiljøet på to hjul.

Hätteboda Vildmarkscamping. Foto: Visit Sweden.

Hätteboda Vildmarkscamping i Urshult, Småland
Hätteboda Vildmarkscamping ligger midt i den smålandske skogen og byr på ekte villmarksfølelse! De 110 campingtomtene er spredt rundt innsjøen Mien – som er helt topp for fisking, bading og padling. Skogen er perfekt for turer, og sørger for komplett ro og stillhet. Campingen er helt økologisk og uten elektrisitet og innlagt vann, så her ligger alt til rette for en primitiv og genuin naturopplevelse. Vannet pumper man opp selv, før man lar sola varme det opp så det kan brukes som dusjvann.

Jälluntofta Camping i Unnaryd, Halland
Naturskjønn og helårsåpen familiecamping ved innsjøen Jällundens strand. Her bor dere på en av 64 tomter eller i en av 28 hytter, blant blandingsskog med elger, rådyr, bær og sopp. Jälluntoftaleden er perfekt for mosjon og frisk luft, imens innsjøen egner seg bra for fiske og padling – og campingplassen leier ut både båter og kanoer. Anlegget byr også på lekeplass og kiosk, og reiser dere med hund er det stor sjanse for at også den kommer til å trives i disse hundevennlige omgivelsene, med blant annet eget hundebad.

Malö Camping i Ellös, Västsverige
Malö Camping har en fantastisk beliggenhet, ved en egen havsvik i Malö Strömmar. Den kjente svenske visesangeren Evert Taube tilbragte flere somre på Malö på 1940-tallet, og skrev noen av sine vakreste viser her – som Maj på Malö. Nå har også du mulighet til å nyte sommeren her, med bading i havet – enten i viken med sandbunn eller fra klippene, og fisking av krabber fra brygga. Dere bor på en av tomtene med strømtilgang, i hytte eller på en av teltplassene helt nede ved vannet. På plass finnes en liten butikk med ferskt brød, meieriprodukter, aviser og godteri, samt kafé og lekeplass.

Stenåsa Stugor & Camping på Öland, Småland
På campingøya Öland, midt i verdensarven på sydvestre del av øya, finner du Stenåsa Camping – en 3-stjerners naturskjønn camping med rik fauna og massevis av fugler. Campingplassen er omgitt av store enger og en langgrunn og barnevennlig sandstrand, som sørger for at du kan nyte roen og stillheten samtidig som Ölands attraksjoner – som Borgholms slott, spisesteder, butikker, flotte sykkelveier og loppemarked finnes bare en kort kjøretur unna. På plass finner dere kafé, butikk og lekeplass, samt freshe servicehus, og dere bor på en av de 100 tomtene, eller i en av de 12 hyttene.

Ragnerudsjöns Camping i Högsäter, Västsverige
I Dalslands skoger, ved foten av Kroppefjäll og innsjøen Ragnerudsjöns strand, finner dere Ragnerudsjöns Camping – en 4-stjerners, fredfull plass som er perfekt for å hente nye krefter og samtidig nyte aktivitetstilbudet. Den 6 kilometer lange innsjøen byr på en barnevennlig sandstrand og fine fiskemuligheter – som dere når ved å leie en båt eller kano på campingplasen. Sykler finnes også til utleie, og turmulighetene i nærområdet er mange. Det finnes forøvrig en buffé av aktiviteter i nærheten, som Stenboden med mineralutstilling og stein- og smykkeutsalg, DalsSpira Mejeri og Färgelanda Ridklubb. Dere bor på en av de 100 tomtene – mange av dem plassert helt nede ved innsjøen, eller i en av 13 hytter, og har tilgang til lekeplass, butikk og restaurant med utsikt over sjøen.

Lovsjöbadens Camping. Foto: Visit Sweden.

Lovsjöbadens Camping i Jönköping, Småland
Lovsjöbadens Camping ligger vakkert til ved innsjøen Lovsjön, like sør for Jönköping. Her finnes 85 campingtomter og 12 hytter – de fleste med vakker utsikt over vannet. Innsjøen egner seg utmerket for både fisking og bading – og robåt og kanoer kan leies på plass. Området rundt byr på fine stier og veier for gå- og sykkelturer, og inne på området finner dere både lekeplass, kiosk, kafé og butikk.

Du finner mer informasjon om campingplassene på camping.se.

(fra pressemelding)

Del dette med andre:

  1 comment for “Fridfullt i Sverige

  1. For ikke å glemme Glaskogens camping og naturreservat, midt inne i de store skoger en god time fra Årjeng

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *