Frankia krymper lengden og prisen

Platin-modellene fra Frankia har holdt seg over 8 meter på lengden og har sjelden vært kortere. Nye Platin Pure skiller seg ut og bryter denne trenden.

Frankias nye Platin-design består av langt mindre dekorfolie enn tidligere. Her vist på en Platin Pure. Foto: Knut Randem.

Frankia viste på messa Caravan salon i høst et nytt utvendig design for sine Platin-modeller. Samtidig økte de i all stillhet batterikapasiteten i bodelen fra 220 Ah til 300 Ah.

Platin Pure I 7400 GE er så lik 7900 det er mulig å være. Gjennom frontruta skimtes bakveggen av modellen med rundsitter. Den har vindu i bakveggen. Foto: Knut Randem.

På CMT-messa nå i januar lanserte Frankia Platin Pure i to utgaver. I forhold til Platin 7900 GD og Plus med de lite fergevennlige lengdene like over 800 cm er Platin Pure forkortet til 770 cm. Pure betyr at disse modellene har noe mindre tilleggsutstyr inkludert i prisen.

Enkle og rene linjer. Foto: Knut Randem.

De to modellene i Platin Pure er I 7400 GE med enkeltsenger og I 7400 Plus med rundsitter bak. De skiller seg ikke mye ut fra sine forgjengere i 7900-serien. For å gjøre enkeltsengsutgaven kortere har et smalt skap blitt fjernet og badet har blitt speilvend for å spare 37 cm.
I modellen med rundsitter er det vanskeligere å peke på hvor det er spart inn på centimetrene.

Platin Pure I 7400 GE har vinkelbenk og to kokebluss. Dusjen er like rommelig som på de større modellene. På hver side av trappa opp til senga er det uttrekkbare skap – et med trådkurver og et med hengestang. Foto: Knut Randem.

Begge er som tidligere Platin-modeller bygget på Mercedes Benz Sprinter med en tre liters motor på 190 hk med bakhjulsdrift. De har ni-trinns automatisk girkasse og totaltvekta er på 5 500 kg og de har bakhjulsdrift.

Frankia Platin Pure I 7400 Plus har rundsitter bak. Kjøkkenbenken er rett, men har fått tre kokebluss. Foto: Knut Randem.

Frankia oppgir at de har laget disse modellene for å nå fram til et større publikum med en gunstigere pris. Kundene kan så supplere med utstyr etter behov. Pure har 11 års tetthetsgaranti som sine større og mer velutstyrte familiemedlemmer.

Badet er plassert på tvers like bak forsetene og et skap. Trinnet til senkesenga over er her trukket ut av skapet til høyre. Stolene foran kan benyttes så lenge senga ikke er senket. Foto: Knut Randem.

Modellene er fortsatt klargjort for vinterbruk med Alde varme, de har også 300 Ah litiumbatterier, solcellepanel, inverter, automatisk lader og ladeforsterker. Mercedes-Benz MBUX inkluderer også ryggekamera. Duo-controll med gassfilter og en 32-tommers TV. Stekeovn er plassert over kjøleskap og fryser.

Prisen er i Tyskland oppgitt til 167 000 euro.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *