Framtids-Hymer med takterrasse

Kan du tenke deg en bobil i helt nye materialer, med en egen takterrasse, integrert grill, regndusj og mye annet? Hymer har gjort det, og har blant annet brukt 3D-printing på utvalgte deler.

Hymer Visionventure er bygget på Mercedes Sprinter. Foto: Knut Randem.

Vi må si med en gang at dette er en framtidsstudie – eller en konseptbil som det også kalles. Den ble avduket på Caravan salon i Düsseldorf i dag.

Med røyk- og lyseffekter ble “Visionventure concept” avslørt for pressen. Med denne har Hymer laget en halvintegrert bobil du ikke har sett maken til. Den ligner da også mer på en helintegrert modell. Eller skaper en ny klasse, som Hymer selv sier.

Uvante former og materialer. Takterrassen er i ferd med å blåses opp. Foto: Knut Randem.

Her er det benyttet nye materialer og produksjonsprosesser ved byggingen. I interiøret har den fått et åpent og innbydende interiør. Hele bakveggen kan åpnes og en liten terrasse får du her. Under denne trekker du ut grillen som er integrert i bobilen. Men det er den andre terrassen som vekker mest oppmerksomhet.

Grillen trekkes ut av gulvet. Foto: Knut Randem.

Når røyken har lagt seg ser vi at det på taket blåses opp et lite rom med åpning bakover. Dette gir deg en privat solterrasse, mener Hymer. Også uttrekkbare badet med en regndusj framheves i konseptet.

Hymer har valgt et åpent interiør og en stor bakdør i tillegg til sidedør. Foto: Knut Randem.

Trappa til taket er nesten som et møbel. Foto: Knut Randem.

Under kan du se vår video fra avdukingen pluss noen av detaljene i konseptet, som kanskje aldri blir produsert for salg. Uansett vil det være til inspirasjon ved utforming av framtidens bobiler.


.

Åpent bakover. Hymer kaller takterrassen en privat solterrasse. Foto: Knut Randem.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Framtids-Hymer med takterrasse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *