Førstereis trekkfugler

Snøen begynner å legge seg her hjemme og en hel del bobilfolk setter kursen mot varmere strøk. De som har tid og mulighet for dette er først og fremst pensjonister, men kanskje også personer i frie yrker?

Sigmund Rydningen foran Hymeren som skal ta han og Ruth Løberg til deres første vinteropphold med bobil på den Iberiske halvøya. Foto: Privat.

Nå er det tid for ”trekkfuglene” å komme seg sørover. Sigmund Rydningen (65) og kjæresten Ruth Løberg (62) er pensjonister. De setter nesa sørover denne uka. Turen skal gå i en Hymer B 614 CL med oppgradert vekt til 3850 kg.

Paret er fra Nordreisa og Lavangen og har tilbrakt de siste ukene før avreise hos Sigmunds sønn i Fredrikstad. Der står også vinterdekkene og venter når de kommer hjem i første halvdel av mars neste år. Dette er deres første sesong som ”trekkfugler”.

– Vi reiser for å ha det varmere gjennom vinteren, forteller Sigmund Rydningen som har hatt bobil siden 2004. Før det var det campingvogn de brukte som fastligger eller på turer.
I Spania og Portugal ønsker de å bruke tiden på samvær med venner, men også på turer i fjellet pluss at de vil bevege seg rundt på sykkel. Dette skal ikke være en latmannstur, forstår vi.

Hjem til jul
Den første etappen går til en campingplass ved Kastrup. Den andre etappen tar dem inn i Nederland hvor de blir liggende et par dager på en campingplass i nærheten av en av Europas største forhandlere av caravanutstyr. Vegger til markisa og en del annet småtteri står på handlelista.
Gjennom Frankrike vil de benytte bobilparkeringer og overnattinger på vingårder.
– Vi har ikke planlagt dette så nøye, men tar det litt som det kommer, forteller han.

– I Spania blir første lengre stopp i Alicante hvor vi har venner. Der blir vi trolig fram til jul. I jula flyr vi hjem for å feire med familien før vi reiser ned og fortsetter turen. Da reiser vi til Malaga-området.

Etter Malaga setter Sigmund og Ruth kursen mot Faro i Portugal hvor vinterens andre ”hovedopphold” blir.
– Jeg har en engelsk kamerat, som bor i campingvogn i Faro. Der kommer vi til å bli en stund. Jeg har tidligere leid campingvogn her for en kortere periode, så området er kjent, forteller Sigmund Rydningen.

I Spania og Portugal kommer de til å benytte seg av campingplasser. I hvert fall på de lengre oppholdene. For å bevege seg rundt under de lange oppholdene har de med seg sykler.
– For lengre turer er det jo også lett å ta en tur med bobilen, men vi er åpne for å leie en liten bil dersom det blir nødvendig.

Første gang
– Vi har kjørt mye bobil nedover i Europa, men aldri i Frankrike, Spania og Portugal, forteller Rydningen. Dette blir derfor nye opplevelser.

De blir i Spania/Portugal til 1. mars. Deretter setter de kursen hjemover og tar sikte på være hjemme i Nordreisa innen 15. mars. Men da må de nok stoppe i Fredrikstad og legge om til vinterdekk før turen hjem over fjellet.

Les også: Planer skal endres

Del dette med andre:

  6 comments for “Førstereis trekkfugler

  1. Morsomt å lese artikler om bobilvinter i Spania. Vi skal selv reise til Sydspania allerede i april via, Tyskland, Frankrike og St. Sebastian ned til Alicante.
    Fly hjem i juni. Være i Norge i juni, juli og august og fly ned igjen. Tilbringe høst, vinter og vår i Fuengirola og Faro. Gleder oss. Pensjonister forståss!
    Har reist mye i Tyskland, Østerrike, Kroatia, Italia og Skandinavia, men ikke i Spania med overvintering. Trenger varme!!!

  2. Hei !! Skulle ønske jeg var såpass tøff også 🙂 Som tidlig pensjonist er dette fristende. Her på Jessheim/Akershus er det lett snø og -6gr . Ha det hyggelig og kos dere.

  3. Hei, flotte historier om reising nedover mot solen og varmen, vi er også reiseklar, har kjørt Norge-Spania 5 ganger og har alltid tatt inn på trygge plasser,bank i bordet,tar fatt på tur nr 6 og vi gleder oss til sol og varme,flotte spanske og norske venner,maten,fjellturene,kulturen, ja den spanske drømmen ligger der og venter.

    MvH Torstein.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *