– Første ryggekamera for sykkelstativet

Dometic introduserer en løsning for det de regner som et vanlig problem – sykkelstativer og sykler forstyrrer ryggevisningen ved å blokkere sikten bakover. Dermed lanserer de et nytt ryggekamera som festes under sykkelstativet.

Det nye CAM200 fra Dometic skal gi bedre kontroll der syklene ellers skygger. Foto: Dometic.

Patenterte Dometic CAM200-sykkelstativkamera skal sikre perfekt ryggevisning for sjåfører med sykkelstativer i bruk, melder Dometic i en pressemelding.

Bobileiere som liker å ha med syklene sine på ferie er kjent med situasjonen: Ryggekameraet, vanligvis montert i den øvre delen av bilen, gir kun et svært begrenset bilde av situasjonen bak kjøretøyet når sykkelstativet er fullt lastet.

Dometics idé om å løse dette vanlige problemet er å montere et ryggekamera på den nedre delen av sykkelstativet. Enheten i et kompakt hus skal sikre perfekt ryggeåvisningen uten hindringer i synsfeltet. På denne måten kan man også utelukke risikoen for å feilbedømme lengden på stativet.

Dometics nye CAM200-sykkelstativkamera er enkelt å installere uten å bore på de fleste av sykkelstativene på markedet. Kamerahuset glir bare inn i den ytre skinnen på sykkelstativet ved å stramme de innebygde skruene.

Den kompakte enheten har to kameramoduler som kan justeres hver for seg for å få best mulig synsvinkel. Det elektroniske systemet til CAM200-sykkelstativkameraet bytter automatisk mellom de to kameraene for å gi sjåføren perfekt sikt bakover – selv når syklene er festet.

Kameraets systemkabel er avtakbar, slik at sykkelstativet enkelt kan fjernes fra kjøretøyet. Produktet er støv- og vanntett i henhold til beskyttelsesklasse IP69K og innovasjonen rundt dette produktet er beskyttet av patenter.

Dometics CAM200-sykkelstativkamera vil være tilgjengelig på markedet fra 1. februar 2020. Prisen er kr 3582 inkludert kabeladapter, men uten monitor forteller Dometic.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:
Anbefalt innhold:
Ny sjef på Mysen

Sjur Heglund er ansatt som ny daglig leder hos Ferda Mysen. Han skal erstatte Rune Lysaker som har gått inn Read more

Nytt oppblåsbart vinterfortelt

Nå lanserer Kampa et nytt vinterfortelt for bobil og vogn. Dette skal være verdens første oppblåsbare fortelt for vinterbruk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *