– Første ryggekamera for sykkelstativet

Dometic introduserer en løsning for det de regner som et vanlig problem – sykkelstativer og sykler forstyrrer ryggevisningen ved å blokkere sikten bakover. Dermed lanserer de et nytt ryggekamera som festes under sykkelstativet.

Det nye CAM200 fra Dometic skal gi bedre kontroll der syklene ellers skygger. Foto: Dometic.

Patenterte Dometic CAM200-sykkelstativkamera skal sikre perfekt ryggevisning for sjåfører med sykkelstativer i bruk, melder Dometic i en pressemelding.

Bobileiere som liker å ha med syklene sine på ferie er kjent med situasjonen: Ryggekameraet, vanligvis montert i den øvre delen av bilen, gir kun et svært begrenset bilde av situasjonen bak kjøretøyet når sykkelstativet er fullt lastet.

Dometics idé om å løse dette vanlige problemet er å montere et ryggekamera på den nedre delen av sykkelstativet. Enheten i et kompakt hus skal sikre perfekt ryggeåvisningen uten hindringer i synsfeltet. På denne måten kan man også utelukke risikoen for å feilbedømme lengden på stativet.

Dometics nye CAM200-sykkelstativkamera er enkelt å installere uten å bore på de fleste av sykkelstativene på markedet. Kamerahuset glir bare inn i den ytre skinnen på sykkelstativet ved å stramme de innebygde skruene.

Den kompakte enheten har to kameramoduler som kan justeres hver for seg for å få best mulig synsvinkel. Det elektroniske systemet til CAM200-sykkelstativkameraet bytter automatisk mellom de to kameraene for å gi sjåføren perfekt sikt bakover – selv når syklene er festet.

Kameraets systemkabel er avtakbar, slik at sykkelstativet enkelt kan fjernes fra kjøretøyet. Produktet er støv- og vanntett i henhold til beskyttelsesklasse IP69K og innovasjonen rundt dette produktet er beskyttet av patenter.

Dometics CAM200-sykkelstativkamera vil være tilgjengelig på markedet fra 1. februar 2020. Prisen er kr 3582 inkludert kabeladapter, men uten monitor forteller Dometic.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *