Første 4×4 fra Bürstner: 541 cm kompakt bybobil

Bürstner lanserte bybobilen Campeo i 2020-sesongen. Nå kommer den i 4×4-utgave med svært kompakte mål og sengeplass for to eller fire personer.

Kompakt, men nye Bürstner Campeo C 540 ser likevel komfortabel ut. Foto: Bürstner.

På en digital pressekonferanse i dag la Bürstner spesielt vekt på sine mest kompakte modeller og opp til 3500 kg. Lanseringen av Copa er ikke spesielt interessant for Norge ettersom den ikke vil bli godkjent som «campingbil» i avgiftsregelverket. Nye Campeo 4×4 er derimot svært interessant for Norge.

Campeo C 540 4×4 er den første firehjulstrekkeren fra Bürstner. I motsetning til den ordinære Campeo på Fiat, som kom i fjor, er denne basert på Citroën Jumper med 140 hk. Som vi røper allerede i overskriften så er dette en svært kort bobil. 541 cm gir plass til 59 cm med sykler bak og fortsatt laveste pris på norske ferger. Bredden er på 205 cm.

Det er god plass bak når dobbeltsenga er brettet sammen. Foto: Bürstner.

Den første planløsningen i dette segmentet baserer seg på en tverrstilt dobbeltseng bak og mulighet for hevetak med ytterligere to sengeplasser. En gjesteseng skal det også være plass til i salongen.

Midt i bilen er kjøkken plassert med kompressorkjøleskapet plassert på enden slik at det lett kan åpnes fra utsiden. Badet har hjørnevask, er kompakt med toalett, hjørnevask og dusj på begrenset plass. 

Salongen er naturlig nok plassert foran. De to baksetene er forberedt for to barneseter med Isofix-fester.

Tilvalgene er organisert i ulike pakker. Dette er det barskeste utseendet. Foto: Bürstner.

Bürstner mener segmentet for 4×4 er i utvikling og blir stadig mer aktuelt. Noen vil sikkert hevde at norske bygdeveier trenger 4×4. Det er franske Dangel som har konvertert den til firehjulsdrift.

Bürstner har valgt å gjøre tilvalgene valgfrie med ulike pakker. Både motor og drivstofftanken er beskyttet mot slag fra undersiden, bilen har økt bakkeklaring, forsterket fjæring, den har 16 tommer terrengdekk aluminiumsfelger og utvidet hjulbue for å nevne noen av mulighetene.

Modellen registreres for 3500 kg. Egenvekt er ikke oppgitt.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  4 comments for “Første 4×4 fra Bürstner: 541 cm kompakt bybobil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *