Først økte trafikken, så falt den dramatisk

Torsdag 12. mars var den daglige trafikken over grenseovergangene 50 prosent høyere enn vanlig. Det var den dagen helseministeren begynte å si veldig klart i fra om situasjonen. Så begynte tallene å synke.

Utviklingen i grensetrafikken de to siste ukene. Illustrasjon: Statens vegvesen.

De siste dagene er trafikken over grenseovergangene redusert med rundt 70 prosent. Det viser tall fra Statens vegvesen.

– Det gjelder både når vi sammenligner med uke 10 i 2020, og uke 12 i 2019. Det sier avdelingsdirektør for Transportutvikling, Per Roald Andersen.

Torsdag 12. mars ser vi at det var stor trafikk over grenseovergangene. Trafikken var 50 prosent høyere enn normalt. Denne uka har imidlertid trafikken blitt sterkt redusert. Torsdag 19. mars var det 72 prosent mindre trafikk enn to uker tidligere, og sammenlignet med året før var reduksjonen på 75 prosent.

Folk holder seg i ro
– Alle trafikktallene våre viser at folk følger oppfordringen om å holde seg i ro. Vi ser en tydelig reduksjon i trafikkmengden på vegene, og det er all grunn til å tro at det skyldes koronasituasjonen.

– I de store byene er trafikken i snitt redusert med 40 prosent, og også i spredtbygde områder går trafikken kraftig ned. Det er et tydelig tegn på den helt spesielle situasjonen vi er i, sier Andersen.

Statens vegvesen har i dag tilsammen 30 trafikkregistreringspunkter ved de ulike riksgrenseovergangene fra Svinesund i sør til Storskog i nordøst. Datagrunnlaget for beregningene hentes fra disse trafikkregistreringspunktene. Det vil gi et representativ utvalg for å kunne beregne trafikkutviklingen. Det gjøres en sammenligning av døgntrafikken, ukedag mot ukedag. Mandag sammenlignes med mandag osv.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *