Først med nye Crafter i produksjon

Upersonlige, men svært fleksible. Foto: Knut Randem.

Den tyske nisjeprodusenten HRZ er først ute med å bygge bobiler på VW Crafter. Knaus viste sin konseptmodell Saint & Sinner på CMT-messa, men HRZ var allerede klar for leveranser. HRZ er også spesialist på tilpasning til rullestolbrukere.

Vi må betegne HRZ som en nisjeprodusent av bobiler. Ofte tenker de på rullestolbrukere, men de lager også bobiler som kan egne seg for møter, ferie og andre behov. Løsningene er ofte fleksible og innebærer at senger kan utvides, slås opp eller på andre måter endres etter bruksbehovet.

Kjøkkenet er plassert godt inn i en krok og hindrer ikke fleksibiliteten. Foto: Knut Randem.

På VW Crafter leverer HRZ tre modeller – også under seks meter. Oppsettet i modellene kan egne seg for lager, dobbeltseng og konferansebord.
Den kan også leveres med rullestolheis. Men det er nok ikke denne modellen rullestolbrukere skal velge. Badet er nemlig plassert mellom førerhuset og oppholdsdelen. Det gjør oppholdsdelen fleksibel, men passasjen fram til førerhuset blir for trang for en rullestol. Rullestolbrukere bør derfor velge en løsning HRZ leverer på Mercedes. Denne er tidligere omtalt her.

Modellene ser gjerne litt kjedelige ut. Her er det prioritert funksjon og fleksibilitet. HRZ har bygget på en Crafter med to liters motor og bobdelsbatterier på 240 Ah og et solid ladeapparat. De hevdet også på pressevisningen at dette er varme, dobbeltisolerte biler med sandwichgulv.

HRZ er først med å kunne levere nye Crafter som bobil. Foto: Knut Randem.

Del dette med andre:

  1 comment for “Først med nye Crafter i produksjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *