Forsøk på svindel mot medlemmer

Medlemmer i Norsk Bobil- og Caravanclub (NBCC) blir i disse dager utsatt for et svindelforsøk. Omfanget er ukjent, men minst et medlem har blitt lurt.

Dette er en falsk side. Du kan bli svindlet om du følger instruksene. Skjermdump.

Et ukjent antall medlemmer i NBCC har blitt forsøkt lurt til å klikke på svindellenker fra foreningens Facebook-side.

En konkurranse NBCC la ut er legitim i seg selv, men i kommentarfeltet dukker det opp en gratulasjonsmelding der mottaker blir bedt om å klikke på en link.

De som følger denne linken kommer til en side som ser ut som om den er laget av NBCC. Om du følger instruksene her ledes du til en registreringsside der du blir bedt om blant annet kredittkortopplysninger.

Berit Seljeseth Osa, president i NBCC advarer medlemmene på det sterkeste mot å klikke på lenka og registrere seg og oppgi bankopplysninger. Dine opplysninger blir helt sikkert misbrukt og kan koste deg store beløp om svindlerne lykkes.

Dette er noe av det du blir oppfordret til å registrere om du går på limpinnen. Skjermdump.

– Jeg har til nå hørt om kun et medlem som har fylt ut skjemaet, men vil advare andre på det sterkeste om å ikke følge lenka – selv om den står på vår Facebook-side.
– De som vinner i vår konkurranse vil bli kontaktet direkte av NBCC, sier hun.

Om svindlere nå har begynt å følge vår bransje så kan trolig heller ikke medlemmer i Norsk Bobilforening føle seg trygge for slike svindelforsøk.

Tekst: Knut Randem, Boibilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *