Fornøyd organisasjon

Forslagene fra Arbeiderpartiet om at bobiler mellom 3500 og 7500 kg får bomavgifter som personbiler, økt maksimalhastighet til 100 km/t og PKK annethvert år, samler bredt flertall i Stortingets Transport- og kommunikasjonskomite. Forslagene er helt i tråd med den handlingsplanen som Norsk Bobil og Caravan Club (NBCC) i flere år har arbeidet for, heter det i en pressemelding fra organisasjonen.

Det inngår også i NBCCs handlingsplan å få til mer rettferdige fergetakster for campingvogner og bobiler. Dette forslaget krever en noe mer omfattende høringsprosess. Det samme gjelder økning av vektgrensen for vanlig førerkort fra 3500 kg til 4500 eller 4250 kg. Det første forslaget vil kreve endring av EUs førerkortdirektiv, noe som vurderes som lite realistisk av NBCC.

– Jeg konstaterer at vi har fått bred politisk støtte for NBCCs syn i disse sakene, sier president Bjørn Johansen, som viser til NBCCs arbeid gjennom politiske organer og prosesser for å sikre bedre tilrettelegging og styrke tilbudene for bobiler og campingvogner i Norge.

Les også: Bredt flertall for endrede bobilregler

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *