Forholdsvis godt resultat for campingplassene

Koronaåret 2020 har byd på mange problemer for overnattingsbransjen. Mens hoteller slet stort fikk campingplassene kun en liten nedgang. Årsaken er tydelig.

Prosentvis endring i antallet overnattinger i forhold til året før. Tabell: SSB.

2020 oppsummert viser at campingplassene kom forholdsvis godt gjennom året. Campingplassene hadde nesten 7 millioner overnattinger eller en nedgang på 7 prosent sammenlignet med 2019.

Med et fall i utenlandske overnattinger på 72 prosent er det norske overnattinger som redder året for campingplassene. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Norske overnattinger på campingplassene økte med 20 prosent eller over 1 million overnattinger, forteller seniorrådgiver Jarle Kvile i SSB. Det kompenserte langt på vei for bortfallet av utenlandske gjester.

Det var store variasjoner mellom fylkene og Agder og Telemark og Vestfold hadde en økning mens den største reduksjonen var i Vestland fylke.

– Selv om campingbransjen har kjent restriksjonene godt, kom de best ut av året som var sterkt preget av pandemien, sier Kvile.

Campingplassene hadde 30 prosent av alle registrerte overnattinger, hyttegrender og vandrehjem 8 prosent og hotellene 62 prosent i 2020.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *