Forhandler nummer ni til Ferda

Fra venstre daglig leder Jon Arne Torset i Ferda Ålesund, konsernsjef Bengt Heggertveit og Øyvind Ellefsen.

Caravanservice AS i Ålesund går inn i Ferda-kjeden, og blir den niende forhandleren som melder overgang til den forholdsvis nyetablerte grupperingen. De to Ferda-forhandlerne i Ålesund slås sammen og planlegger nytt anlegg.

– Nord-Vestlandet er en viktig landsdel for vår bransje, med stor omsetning av bobiler og campingvogner. Derfor ønsker vi å være solid representert i Møre og Romsdal, sier Bengt Heggertveit, konsernsjef i Ferda i en pressemelding.

Ferda-gruppen har kjøpt alle aksjene i Caravanservice AS, som i fjor omsatte for nær 45 millioner kroner.

Caravanservice blir i praksis fusjonert inn i Ferda Ålesund AS (tidligere Skorpen og Myren Bil AS), som ledes av Jon Arne Torset. Øyvind Ellefsen, som har eid og drevet Caravanservice, blir teknisk leder i selskapet, og får en rolle der hans erfaring og kompetanse skal være en ressurs for hele kjeden.

Flytter til nytt felles anlegg
– For oss er dette en veldig god løsning. Bransjen har vært preget av mange, små aktører, og den strukturendringen Ferda nå står i front for er riktig og nødvendig. Jeg har tro på at markedet vil fortsette å vokse, og at profesjonalisering og effektivisering er nødvendig for å ta del i denne veksten, sier Ellefsen.
Samlet sett forventes forhandlerenheten i Ålesund å få en omsetning på anslagsvis 80 millioner kroner i 2018. Det jobbes for tiden med planer om samlokalisering gjennom oppføring av et nytt, moderne anlegg noen kilometer øst for Ålesund sentrum. Planlagt innflytting er første kvartal i 2019.

Spår fortsatt markedsvekst
– Med kjededannelsen startet vi også det som trolig vil bli en langsiktig strukturendring i bobil- og caravanbransjen, etter samme mønster som vi også har sett i bilbransjen. Det vil komme flere oppkjøp i tiden fremover, sier Heggertveit.

– Salget har vært høyt gjennom flere år, men vi tror likevel at markedet vil fortsette å utvikle seg positivt. Camping på hjul er en ferieform som appellerer til mange, også blant nye og yngre kjøpergrupper, sier Bengt Heggertveit. Målet er å bli ledende i hele Norden.
Ferda eies av Adolfsen Group og de tidligere eierne av Sørlandets Caravansenter.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Foto: Pressemelding

Del dette med andre:

  2 comments for “Forhandler nummer ni til Ferda

  1. Flott at de konsoliderer . Men ikke glem kundene opp i alt dette.Kun positivitet ved omtale gir marķedsøkning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *