Forhandler med godt resultat

I et år der mange venter på dårlige resultater blant forhandlerne, melder en frittstående forhandler om det motsatte, en resultatgrad på hele 9 prosent før skatt.

De ansatte i Abobil kan glede seg over et godt regnskap for 2022. Nybygget på Bryne ble tatt i bruk i 2020. Foto: simonoveras.com

– Dette er trolig den beste resultatgraden i bransjen, skriver Abobil.no AS i en pressemelding. Foreløpig har ingen andre forhandlere flagget sine resultater for 2022.

Omsetningen i Bryne-bedrifteni 2022 passerte 113 millioner. Både for landet totalt og ikke minst lokalt for Rogaland, har antall nyregistrerte bobil gått kraftig ned med henholdsvis 33 og 31 prosent i 2022. Dette har sammenheng med en meget krevende tilgang på chassier til bransjen. Uten går det jo ikke an å lage en bobil, skriver selskapet.

Abobil forteller at den har svart på utfordringen med svakt antall nybilsleveringer ved å kjøpe nyere brukte bobiler fra privatmarkedet. Hele 50 slike innkjøp har blitt foretatt de siste åtte månedene. På den måten har det store anlegget på 3 300 kvm stort sett vært fylt opp mesteparten av året.

For 2023 har leveringssituasjonen bedret seg en del og Abobils hovedleverandøren, Benimar, har omsider klart å levere et akseptabelt antall nye bobiler.

Abobil importerer og selger bobiler fra Benimar i Spania, Autostar i Frankrike og Malibu i Tyskland/Slovenia. Fra 2023 legger de til Roadtrip fra nederlandske Innova.

Abobil.no eies av ekteparet Gunvor Austrheim Alvern og Tor Alvern. 

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Forhandler med godt resultat

  1. Flott butikk og utstilling !
    Kjempeservice og gode priser !!
    Hyggelige eiere og imøtekommende ansatte!!
    Stå på videre 😊👍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *