Forhandler investerer nesten 60 millioner i nybygg

De dårlige tidene har ikke kommet for å bli. Derfor satser vi og bygger nytt, sier forhandleren, som flytter inn i nybygg og åpner i neste uke.

Mandag åpner Namsos Fritid sitt nybygg for kundene. Logoen er også ny til anledningen. Foto: Privat.

Martin Wågan, eier og daglig leder i Namsos Fritid AS har tro på framtida. Trenden vi har sett den siste tiden vil ikke vedvare, mener han.

– Jeg ser ingen grunn til at trenden skal fortsette ned. Vi må se på årsakene til nedgangen. Da mener jeg at det igjen blir vekst og oppgang. Vi har sett at det har gått opp og ned tidligere, men bobil og camping øker over tid, sier Wågan.

Han investerer mellom 50 og 60 millioner kroner i nybygget. Da er tomta på nesten 8,3 mål med i regnestykket.

For den summen får han et bygg på 2 800 kvm hvorav 1 500 kvm er salgshall for bobiler, campingvogner. Utstyrsbutikk og venteområde for kunder blir det også.

Verkstedet får seks løp pluss egen vaskehall og et eget rom for snekkerarbeider. Kontorer møterom og kantine er løftet til en annen etasje eller kanskje det kan kalles et mesanin?

Det er lagt vekt på å dempe støy slik at lokalene skal oppleves som behagelige. Spesielt på verksted har vært viktig å dempe støy for å gi et godt arbeidsmiljø.

Det ryddes for fullt for å få alt klart til åpning mandag. Det gjelder også utstyrsbutikken. Foto: Privat.

Flytter ikke langt
Namsos Fritid og de ti ansatte flytter ikke langt. Den nye adressen er Sivavegen 10 og ligger bare et noe drøyt steinkast fra de gamle lokalene på Spillum.

– Vi har hatt tilhold i de gamle lokalene fra 2010, men spesielt verkstedet hadde nå et sterkt behov for modernisering. Men da vi tok en gjennomgang innså vi at hele bedriften trengte nye, moderne lokaler, forteller Wågan. De gamle lokalene var opprinnelig et lagerbygg, men fungerte godt i begynnelsen.

– Tomta ble kjøpt i 2018. Da var beslutningen om nybygget tatt. Planarbeidet kom i gang for to år siden og spaden ble satt i jorda for et år siden, forteller Wågan.

Martin Wågan ble ansatt i bedriften i 2005 etter å ha jobbet der siden han gikk i barnehagen. I 2015 overtok han bedriften etter far som så trakk seg ut etter et par år. Far startet for øvrig med kjøp og salg av campingvogner i 1986 før det hele begynte å utvikle seg til det det er nå.

I kjernen er kontorene, kantine og møterom løftet opp til andre etasje. Foto: Privat.

Åpner mandag
Mandag 27. februar er det åpning av nybygget. Wågan lover kaffe, kaker og gode tilbud på bobiler og utstyr utover i uka.

Namsos Fritid forhandler nye bobiler fra Carthago, Rapido, Bürstner, Dethleffs og Sunlight.

På uteområdet blir det en fullverdig tømmestasjon, som blir gratis tilgjengelig hele døgnet og hele året for kunder og andre som tar veien forbi. Her blir det også en døgnåpen gassautomat med både kompositt- og stålflasker med med de to aktuelle koblingene.

Når vi snakker med Wågan en halv uke før åpningen, står han på hodet i forberedelsene. Men søndag kveld bør alt være på plass. Denne uka er det flyttestengt.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *