Forhandler investerer 80 millioner i nybygg

For liten plass og tro på framtiden er grunn god nok til å investere i nybygg med mer plass til bobilsalg, verksted, utstyrsbutikk og noe annet.

Nybygget blir på hele 4600 kvm. Det er nesten tre ganger større enn dagens bygg. Skisse: Verte.

Mathisen Landbruksservice AS i Alta har, som navnet antyder, flere ben å stå på, men bobil og fritid står for 75 prosent av virksomheten, forteller daglig leder Tor-Einar Mathisen.

– Vi har hatt en jevn økning i salget av bobiler og campingvogner og har for liten plass til å drive ordentlig, forklarer han. De selger Kabe, Adria, Frankia, Morelo, Carthago og Sun Living.

Daglig leder Tor-Einar Mathisen håper på byggestart i januar. Foto: Privat.

Landbruksmaskiner er også en del av virksomheten. At de nå blir importør av traktorer til Nord-Norge medvirker til utvidelsen, men Mathisen sier de uansett hadde for liten plass.

Dagens lokaler i Elvebakken ved E6 i Alta har en grunnflate på 1600 kvm og gir dem et bruksareal på 2000 kvm. De nye lokalene skal bygges på et nytt industriområde, Skillemoen, opp mot E45 litt lenger fra E6 i retning Kautokeino. Her blir grunnflaten på hele 4600 kvm. Det vil gi en mer effektiv drift. Også uteområdet blir vesentlig større.

Starter i januar?
Mathisen forteller at de håper på byggestart i januar slik at de kan åpne tidlig i 2024-sesongen. Tegningene viser et bobil- og caravanverksted med plass til seks enheter, en stor utstillingshall og utstyrsbutikk.

I nybygget er det satt av plass til en innendørs tømmestasjon for bobiltoalett. Det skal også bli gråvannstømming på området.

Med et års byggetid skal nybygget stå ferdig i god tid til 2024-sesongen starter for alvor. Skisse: Verte.

Traktorvirksomheten og fritidsvirksomheten holdes adskilt i utstilling og får hvert sitt verksted.
– Vi er spent på hva traktorvirksomheten vil gi oss. Til nå har fritidsproduktene utgjort 75 prosent av driften, men traktor vil øke med importørstatusen, sier Mathisen.

I 2021 har Mathisen, som så mange andre forhandlere, opplevd manko på nye bobiler. De har derfor kjøpt inn flere nyere bobiler for å ha et godt tilbud til kundene.

For 2023 har Mathisen bestil 66 bobiler fra de ulike merkene. Han er fortsatt spent på hva de faktisk får, men er optimist for det nye året.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *