Foreslår bobilplass mot villcamping

Bobiler parkert utenfor regulerte områder skaper regelmessig konflikter i Spania. Er det bare fordommer eller er klagene reelle? Uansett så fører debatten til forslag om ordnede forhold.

For å unngå konflikter og uønsket plassering av bobiler kan organiserte bobilplasser være en løsning. Illustrasjonsfoto: Fabian/Unsplash.

For en måned siden omtalte vi de negative reaksjonene på parkering av bobiler på parkeringsplasser og andre områder ikke tilrettelagt for bobiler. Et av områdene som ble omtalt i SpaniaAvisen var ved La Mata-stranden i Torrevieja.

Senere har bobileierne fått lov til å imøtegå kritikken fra naboene. De forteller at de rydder regelmessig rundt seg og at det ikke er de som tar utsikten fra klagerne, men busker og trær. Heller ikke politiet skal ha bedt dem om å reise.

Bobileiern mener også at det bare er skandinaver med ferieleiligheter som klager, men at spanjolene som får omsetning i butikker og restauranter ønsker dem velkommen. Nå får de støtte fra politisk hold.

Partiet Suena Torrevieja vil også ha slutt på villcampingen, skiver SpaniaAvisen, men partiet vil heller ha konstruktive løsninger.

– Vi er for turisme og for bobiler, men vi må legge bedre til rette slik at beboere og bobileiere kan komme overens, sier Inés Kornwebel til SpaniaAvisen.

I steden for å skremme bort turistene mener hun kommunen kan legge til rette slik andre byer får til. De foreslår derfor at Torrevieja anlegger en permanent bobilplass med de nødvendige fasiliteter.

I tillegg vil partiet at midlertidige tomter blir skiltet for bobiler og får betalingsautomater slik at forholdene kommer inn i ordnede forhold til glede for begge parter.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *