Ford starter opp sine europeiske fabrikker

Ford bekreftet i dag at de har som mål å gjenoppta produksjonen på de største fabrikkene for biler og motorer i Europa 4. mai.

Strenge smitteverntiltak når Ford åpner sin produksjon i neste uke. Foto: Ford.

Produksjonen gjenopptas i ulike faser på fabrikkene i Saarlouis og Køln i Tyskland, på bilfabrikken i Valencia i Spania og Craiova i Romania.

Produksjonsanlegget for motorer i Valencia åpner 18. mai. Åpningen av Fords motorproduksjon i Dagenham og Brighend i England vil bli bekreftet på et senere tidspunkt.

– Vi må forberede oss på nye tider når vi passerer toppnivået for koronaviruspandemien i Europa. Vårt viktigste mål er å sørge for at Fords globale standarder for sosial distansering og helse og sikkerhet gjennomføres. Våre ansatte skal være helt trygge på at vi tar alle nødvendige grep for å sørge for at de blir tatt vare på når de kommer tilbake på jobb, forsikrer toppsjefen i Ford Europe, Stuart Rowley.

Strenge smitteverntiltak ved anleggene
Produksjonen starter på et lavere nivå enn normalt og prioriterer allerede kundesolgte biler fra Ford-forhandlerne. Den vil deretter gradvis økes i de neste månedene før full produksjon er gjenopprettet. Produksjonsplanen tar også hensyn til hvor klare underleverandører er for å levere, nasjonale korona-retningslinjer og situasjonen for Fords forhandlernettverk i de forskjellige landene.

– Å ta vare på helsen til våre ansatte er vår aller viktigste oppgave når vi nå starter opp produksjonen igjen. Våre fagforeningsledere over hele Europa har gått med på vidtrekkende tiltak for å best mulig beskytte våre ansatte. Disse er strengere enn de nasjonale anbefalingene og gjelder alle våre produksjonsanlegg i Europa, sier styreformann i Ford European Works Council, Martin Hennig i en pressemelding.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *