Ford med internettilkobling som standard

Ford gjør internettilkobling til standardutstyr på de aller fleste av sine nyttekjøretøy. For bobiler blir enkle oppdateringer og alarm blant de viktigst funksjonene.

Big Nugget er bygget på Ford og vil i framtiden få nye tjenester. Foto: Westfalia/Ford.

FordPass Connect-modem blir nå montert som standard i syv av de viktigste nyttekjøretøymodellene fra Ford. Disse inkluderer både Ford Transit 2T, Transit Custom, Ranger, Transit Connect, Tourneo Custom og Tourneo Connect, melder Ford i en pressemelding.

– Å være tilkoblet internett er en nøkkelfaktor i utviklingen mot stadig smartere biler i en smartere verden. Vi har nylig passert 100 000 produserte nyttekjøretøy med denne teknologien, og forventer å passere en million tilkoblede Ford nyttekjøretøy i løpet av de neste tre årene. Disse nye løsningene skal gjøre arbeidshverdagen enklere og bedre for våre kunder, uansett hva kjøretøyene blir bruk til, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen.

Med FordPass Connect-modemet kobles kjøretøyet trådløst til internett. Dette gjør også at kjøretøyet kan nyttiggjøre seg av OTA-oppdateringer (Over The Air).

Det kan også tas i bruk tjenester som FordPass Pro. Dette er en app som er utviklet spesielt for små virksomheter og setter dem i stand til å sjekke og kontrollere opptil fem Ford-kjøretøy fra en mobilskjerm. Her kan du også starte bilen (hvis du har automatgir), åpne og låse den, se kjøretøyets posisjon eller se vedlikeholdsplan og status for bilen.

I tillegg kan nyttekjøretøyet innlemmes i telematikkløsninger som Ford Telematics and Data Services.

Guard Mode og OTA-oppdateringer som standard
Guard Mode er et nytt sikkerhetssystem som snart blir tilgjengelig i FordPass Pro-appen. Dette er den første tjenesten som blir aktivert med OTA-oppdatering. Når denne blir introdusert senere i 2020 kan nyttekjøretøyet sjekkes i realtid og eieren blir varslet når noen går inn i bilen, panseret blir åpnet eller motoren blir startet. Systemet kan for eksempel aktiveres etter arbeidstid og i helger, da bilen vanligvis ikke er i bruk.

Regelmessige programvareoppdateringer som sørger for at nyttekjøretøyets systemer og komponenter fungerer optimalt kan gjøres via OTA-oppdateringer. Du trenger med andre ord ikke lengre å besøke en forhandler for å få dette gjort. OTA gjør det også enklere å tilby ny funksjonalitet og nye tjenester, skriver Ford.

Tjenestene Ford beskriver er tildels myntet på små bedrifter. Hvordan disse best kan utnyttes i bobiler bygget på disse modellene gjenstår å se. Noen av de tilgjengelige eller framtidige tjenestene vil kunne kreve eget abonnement.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  1 comment for “Ford med internettilkobling som standard

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *