Ford kommer med ny 3,5 tonns bybobil

Verdenspremiere: På messa Caravan salon i Düsseldorf vil Ford blant annet vise den nye bybobilen Big Nugget, som er utviklet sammen med Westfalia. Dette blir den største bybobilen fra Ford.

Slik blir innredningen i Big Nugget. Illustrasjon: Ford.

Nugget finnes fra før av i flere utgaver. Blant annet skrev Bobilverden.no for halvannet år siden om den nye da nye Nugget Plus basert på Ford Transit Custom. Nugget finnes også i mindre utgaver som ikke passer det norske avgiftssystemet så godt fordi de mangler tilstrekkelig ståhøyde.

Nå lanseres Big Nugget på Ford Transit i 3,5 tonns utgave. Den har forhjulstrekk og lang akselavstand på 375 cm. Det vi får se i Düsseldorf om et par uker er den siste utgaven før serieproduksjonen starter.
Den nye Ford Transit Big Nugget kommer på markedet i 2020.

Tegningene viser en bybobil med en tverrstilt seng bak, kjøkken og kombinert bad og toalett på midten og salong foran.

Sengen bak har en oppgitt lengde på 200 cm, men Ford Transit skal bare være 179 cm bred. Løsningen kan være en pop-ut-del slik Westfalia har gjort med modellen Sven Hedin på MAN. Ståhøyden i Big Nugget skal etter forhåndsomtalen være 205 cm.

Ford lover for øvrig en bybobil av høy kvalitet og et godt alternativ med kompakte mål og god komfort for to voksne personer. Ytterligere detaljer om modellen er ennå ikke sluppet.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *