Forbereder seg til Ski-VM og innfører reservasjon på bobilplassene

Om kort tid blir det forhåndsreservasjon av plass på de to bobilplassene i Trondheim. Tiltaket utløses av Ski-VM, men innføres i løpet av få uker.

Bobilplassen ved City Lade har ofte god plass utenfor de hektiske tidene. Foto: Knut Randem.

– Vi har tidvis stor pågang til de to bobilplassene i byen. Vi har også registrert at folk har latt være å komme på travle tidspunkt fordi de ikke har visst om det har vært ledige plasser på bobilplassene, forteller Stian Thorgaard, daglig leder i Trondheim parkering AS.

Han forteller at tiltaket har blitt utløst av at byen skal arrangere Ski-VM neste år. Folk har lenge ringt og ønsket å reservere plass for bobil under mesterskapet.

Thorsgaard forteller at det ikke blir noen grense for hvor tidlig du kan bestille et opphold. Det vil si at straks løsningen er opp og går, så vil det være mulig å bestille plass under Ski-VM.

Parkeringsselskapet har per i dag ingen eksakt dato for når reservasjonsløsningen innføres, men den skal etter planen stå ferdig før Olavsfest 2024, som starter 28. juli.

Bobilplassen i Nyhavna (Dora) ligger tett på sentrum og er mer utsatt for trafikkstøy. Foto: Karl Kr Karlsen.

Før reservasjon tas i bruk skal det monteres bommer ved innkjøringene. De som vil ha plass må reservere og betale gjennom betalingsløsningen på nett. Bobilplassen.no vil lenke til reservasjonssiden når den åpner.
Det vil også bli etablert en mulighet for å registrere seg like utenfor bommene, forteller Thorsgaard.

Plassene blir nummerert. Ved reservasjon skal det bli mulig å velge plass slik at du vet hvor du skal stå. Denne plassen beholder du under hele det betalt oppholdet og det skal da bli mulig å kjøre ut og inn.
Det blir mulig å avbestille og få innbetalt beløp refundert, forteller Thorsgaard.

Parkeringsselskapet har inngått avtale med Campcation om denne reservasjonsløsningen. Avtalen er foreløpig for et år og vil da bli evaluert, sier Thorsgaard.

I dag koster det kr 350 å overnatte på boblplassene i Trondheim. På spørsmål om prisen vil øke som følge av reservasjonsløsningen, forteller Thorsgaard at prisene i utgangspunktet ikke skal økes, men de vil variere med hvor stort trykk det er på plassene. Det blir med andre ord dynamiske priser slik vi kjenner fra enkelte kjeder.

– Har Trondheim parkering AS planer om å etablere ekstra plasser for bobiler under Ski-VM neste år?
– Per i dag har vi ingen andre muligheter enn de to bobilplassene, men vi jobber med å se på hvilke muligheter som finnes, avslutter Thorsgaard.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Bobilplassen i Nyhavna (Dora)
Les også: Bobilplassen på Lade

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *