Forbereder campingplassene på en annerledes sesong

Mange kommuner valgte å stenge campingplasser og bobilplasser i god tid før påske. Andre har kunnet holde åpent og atter andre har fått stengt sine servicebygg av kommuneoverlegen. Nå håper bransjen optimistisk på en snarlig åpning.

Bransjen håper på færre restriksjoner på fritidsreiser fra mai. Foto: Per Olav Berg.

De kommunene som har stengt plassene eller innført restriksjoner på besøk og servicebygg finnes i mange varianter og kombinasjoner av tiltak. I tillegg har mange campingverter frivillig stengt sine servicebygg med tanke på problemer rundt smittespredning.

Avdelingsleder Jan-Henrik Larsen i NHO Reiseliv tror optimistisk på færre restriksjoner i mai. Foto: NHO Reiseliv.

– Det er veldig mange varianter av tiltak. Kommunene har ikke brukt en felles mal når de har innført restriksjoner, sier avdelingssjef for camping i NHO Reiseliv, Jan-Henrik Larsen.
I tillegg har antakelig de fleste kommunene stolt på at regjeringens anmodning om at folk ikke skal reise på fritidsreiser har vært tilstrekkelig.

Kommunene, som har stengt campingplasser og bobilplasser, har som regel gjort dette gjennom en forskrift med varighet til etter påske. Mange har koblet varigheten til hytteforbudet, men Larsen kan fortelle at enkelte kommuner har forlenget forskriften fram til skolene starter opp 27. april.

Selv om hytteforbudet oppheves 20. april har ikke regjeringen gitt noen signaler om når de vil lette på den generelle anmodningen om å ikke reise på fritidsreiser. Larsen håper imidlertid på at det i mai skal bli mulig å bevege seg på fritidsreiser igjen.

– Kanskje kan det finnes en åpning for felles anbefalinger fra myndighetene når det blir lettelser i andre smittevernkrav.

Forbereder medlemmene
NHO har mange campingplasser som medlem. Allerede midt i mars arrangerte de et webinar (nettkurs/møte) med sine medlemmer om nødvendige tiltak for campingplasser i drift. De har også et samarbeid med Lilleborg, og har sendt ut informasjonsmateriell fra dem om metoder og produkter for rengjøring som tilfredsstiller smittevernet.

Denne plansjen inngår i materiellet NHO Reiseliv har sendt til sine medlemmer.

– Kommer dere til å gå ut med en felles anbefaling til medlemmene om hvorvidt servicebyggene bør være åpne?
– Vi jobber med å se på mulighetene for å gå ut med en felles anbefaling, men foreløpig er det kommuneoverlegene i den enkelte kommune som bestemmer om servicebyggene kan holde åpent eller ikke.

Selv om opptakten til årets sesong er litt spesiell, er Larsen optimist på vegne av medlemmene.
– Jeg tror dette blir en fin sesong med godt besøk. Stadig flere vil nå oppdage denne formen for ferie. Og på campingplassene er det mer plass mellom de besøkende enn det er i en frokostsal på et hotell, avslutter Larsen.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *