For sprekinger med eller uten bobil

Sykkelveien går gjennom et variert landskap og du kan godt sykle med utgangspunkt i en campingplass langs kysten. Foto: Hannah Larsson, Visit Sweden.

De fleste bobiler har en sykkel eller tre på bakveggen eller i garasjen. Hvor de blir brukt kan være så ymse, men kjenner du til Kattegattleden? Den ble Årets sykkelvei 2018.

Sveriges første nasjonale sykkelvei ble nettopp kåret til «Årets sykkelvei 2018» på sykkel- og vandringsmessen «Fiets en Wandelbeurs» i Utrecht, Nederland. Det er en prestisjefylt utmerkelse, som tar sikte på å fremme arbeidet med sykkelveier av høy kvalitet, som er attraktive for besøkende.

Kattegattleden er 370 km lang og strekker seg langs kysten mellom Helsingborg og Göteborg. Foto: Visit Sweden.

I år er første gangen en svensk kandidat er med i juryens vurdering. Kriteriene som bedømmes er blant annet at veien skal ha et attraktivt utvalg av opplevelser, mat og overnatting, være tilgjengelig, trygg og tilby vakkert landskap. Langs den 37 mil lange strekningen kan man oppleve både flott natur, gode spisesteder og overnatting i alle prisklasser – som blant annet luksuriøse sparesorts, boutiquehotell, sjarmerende vandrerhjem og camping langs havet. Kattegattleden gir deg muligheten til å oppleve Sveriges vakre kystlinje fra sykkelsetet, heter det i en pressemelding fra Visit Sweden.

– Det er en ære for Sverige å motta prisen som Årets sykkelsti. Det er mange aktører som sammen har jobbet hardt for å lage en opplevelse av høy kvalitet, sier Thomas Johansson, landsjef for Visit Sweden i Norge.

Halland, også kjent som Sveriges riviera, er blitt mer og mer populært hos nordmenn. Stadig flere får øynene opp for kyststrekningen sør for Göteborg, som kan skilte med lange sandstrender og avslappet atmosfære. Siden 2008 har antallet overnattinger fra Norge økt med 53 prosent og i fjor viste statistikken en stigning på fem prosent.

– Den havsnære Kattegattleden er en suksess og interessen øker stadig, ikke minst internasjonalt sier Dag Hultefors, fra Region Halland.

Du kan lese mer om Kattegattleden her (ekstern lenke) Foto: G. Assner, Visit Sweden.

Tekst: Redaksjonen, basert på pressemelding

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *