Følg gassforbruket – uansett flasketype

W8 veier flaska og sender resultatet til smarttelefon eller pad. Glenn Dahle har stor tro på produktet. Foto: Knut Randem.

Nå kommer gassmåleren for alle gassflasker. Dersom du har 2,5 cm til overs i gasskapet kan du nå holde oversikt over forbruket på en enkel måte.

Dersom du klarer deg med å være 10 til 20 meter fra bobilen når du skal lese av gassnivået, høres W8 gascontrol ut som et interessant produkt. Den er i realiteten en vekt og bygger cirka 2,5 cm under gassflaska. W8 kommuniserer med din smarttelefon eller pad ved hjelp av blåtann.

Fordi den veier flaska kan den også benyttes på alle typer gassflasker. Når du plasserer den under en ny flaske må du oppgi tara (vekten av selve flaska) så beregner W8 hvor mye gass du har og følger forbruket.

W8 betjenes via en app for å få eksakt avlesning. Liker du ikke app-er kan du trykke på betjeningsknappen på W8, som da viser fyllenivået med fargene rødt, gult og grønt for hhv 25, 50 og 75 prosent fylling.

Med app-en kan du følge ditt gjennomsnittlige forbruk beregnet for den siste timen og se hvor lenge gassen vil vare med tilsvarende forbruk. App-en kan håndtere inntil ti flasker.

Det er Glenn Dahle i Caravan Supply AS som skal selge W8 til forhandlere i Norge. Når Bobilverden.no tar kontakt forteller han at han synes dette er et spennende produkt og gleder seg til å selge det i Norge.
– For oss kommer dette produktet fra en ny leverandør, men det er en leverandør kjent for kvalitet, sier Dahle.

Det er tyske Brunner, som leverer W8 og Dahle forteller at han nå går tungt inn i deres produkter for den kommende sesongen. W8 gascontrol er bare ett av dem.

W8 gascontrol vil koste om lag 1200 kroner i utsalg i Norge. Glenn Dahle har den straks på lager, men hadde planlagt å introdusere den først i katalogen for 2018. Det var før Bobilverden.no tok kontakt…

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Få SMS når gassen tar slutt

Del dette med andre:

  4 comments for “Følg gassforbruket – uansett flasketype

  1. Hvis jeg forstår det rett så er en W8 tilpasset en flaske, slik at man må bytte om når en flaske er tom?

  2. Undrer jo litt på hvordan dette fungerer i.o.m. at flaskene som står i “gassrommet” er (eller i alle fall skal være) sikret med stropper.
    Da må man jo løsne stroppene og starte prosedyren på nytt hver gang man skal få en noenlunde korrekt avlesing?
    Da er jo Truma Levelcheck, Dometic GC100 eller lignende like enkelt. 🙂

  3. For de fleste av oss, som ennå ikke har anskaffet flasker med overfyllingsvern, vil dette kunne være til god hjelp. Vi kan da ha kontroll med at nivået i flaska ikke overstiger 80%. Det gjelder vel å merke ved etterfylling på LPG-stasjoner og andre, først og fremst i utlandet hvor flaske ikke plasseres på vekt. For de som har to flasker og duokontroll vil man uansett være sikret automatisk omkopling til flaske 2 når gassen i flaske 1 tar slutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *