Flom: Tysklands største campingplass evakuert

Flomsituasjonen i Tyskland har lettet noe, men den er ikke over slik man kunne få inntrykk av. Denne uka ble Tysklands største campingplass stengt.

Knaus campingpark i Koblenz er en av mange stengte campingplasser. Her ligger den til høyre i bildet. Den holder stengt fram til helgen pga flommen og ettervirkningene. Foto: Knut Randem.

På campingplassen Grav-Insel startet tirsdag kveld evakueringen av campingplassen. Plassen ligger på en øy og har ca 2 000 fastliggere og et antall drop-in plasser. Området rundt er oversvømmet.

Drop-in plassene ble raskt evakuert. Deretter startet borttauingen av vogner. Det er bladet Promobil som forteller om denne situasjonen.

Vannstanden i Rhinen i Nordrhein-Westfalen fortsatte å stige til midten av uka.

Knaus Campingpark i elvekrysset Mosel – Rhinen i Koblenz er blant de mange rammede campingplassene som nå holder stengt.

Den tverrstatlige flomportalen (LHP) har utstedt et flomvarsel for områder på Rhinen, inkludert Wesel i nedre Nedre Rhin. Ifølge en talsmann for Wasserstraßen- und Schifffahrtsamtes (WSA)) forventes det imidlertid ingen kritiske verdier for Nedre Rhinen.

I forrige uke ble en rekke campingplasser i Sør-Tyskland evakuert som en forholdsregel. Situasjonen ved Donau og Neckar var spesielt prekær. Günzburg, Augsburg og Neu-Ulm hadde erklært katastrofe. Campingplassen i Waldshut-Tiengen ble evakuert fredag kveld.

Det kan altså ta noe tid før situasjonen i flomområdene er stabilisert og plasser kan gjenåpne. Det kan derfor være lurt å kontakte aktuelle campingplasser og bobilplasser på forhånd.

Du kan også gjøre, som Promobil anbefaler, å laste ned NINA-app-en (Notfall-Informations- und Nachrichten-App). Den er utgitt av Bundesamts für Bevölkerungsschutz und Katastrophenhilfe og lastes ned der du vanligvis finner dine app-er.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Meld deg på Bobilverden.nos gratis nyhetsbrev

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *