Flere vil ta utenlandsferie til sommeren

Nordmenn vil fortsatt helst til utlandet på ferie. Nesten syv av ti har allerede planer om sommerferie utenlands neste år. Dette er høyere tall enn for et år siden.

Danmark er blant de mest populære reisemålene for nordmenn i 2020, viser en fersk reiseundersøkelse gjennomført av FINN reise og Opinion. Foto: Knut Randem.

Flere nordmenn har allerede nå lagt planer om å reise til utlandet neste sommer enn det var på samme tid i fjor, viser en fersk undersøkelse FINN reise har gjennomført i samarbeid med Opinion.

Mens 52 prosent hadde tenkt seg på sommerferie til utlandet på denne tiden i fjor, sier hele 69 prosent det samme nå, forteller FINN i en pressemelding.

– Dette er nok et resultat av at mange har en middels norsk sommer friskt i minne. Sommerferie er hellig for oss nordmenn, og en garanti for sol og varme trumfer det meste, som for eksempel en lav kronekurs. Men været betyr ikke alt, og opplevelser står også sterkt i kurs hos ferierende nordmenn, noe en økende interesse for Danmark er et eksempel på, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

Danmark stadig mer populært
I likhet med de siste årene er det Spania som er nordmenns storfavoritt. Danmark har klatret noen plasser siden i fjor, og er nå vårt nest mest populære reisemål på sommerferie. Hellas er det tredje mest populære reisemålet for sommerferien, mens Italia synker litt i popularitet fra i fjor.

– Danmark har i alle år vært småbarnsfamilienes favoritt, men vi ser nå at flere har fått øynene opp hva landet har å by på av både strender, idylliske brosteinsgater og festivaler. Dessuten er det kort avstand, og dermed praktisk å kombinere med Norgesferie, sier Berge.

Når det gjelder pakkereiser viser tallene fra FINN reise at Spania, Hellas og Tyrkia er mest etterspurt, men også pakkereiser til Polen øker i popularitet.

Vi vil ha sol – men også opplevelser
Det er sol og badeferie som frister oss aller mest, og hele 45 prosent tenker seg på denne type ferie i neste år, tett etterfulgt av storbyferie og Norgesferie.

– Samtidig er det en liten økning i antallet som skal på aktivitets- eller opplevelsesferie.
Undersøkelsen viser at opplevelser er det folk er mest villig til å bruke feriebudsjettet på, etterfulgt av mat og drikke, sier Berge.

Vil fortsatt på Norgesferie
Norgesferie er fortsatt populært – og nesten en tredjedel av oss planlegger Norgesferie i 2020. Av de som skal feriere i Norge oppgir flest at de skal til Nord-Norge, Vestlandet eller på hytta.

– Vi ser at flertallet planlegger å feriere både i utlandet og i Norge. Når det gjelder Norgesferie er det mange som fristes av kortere reisetid, og at de vet hva de får. Halvparten oppgir at de drar på Norgesferie for å besøke familie og venner, sier Berge.

En av fire sørlendinger vet ennå ikke hvor de skal på ferie i 2020, noe som er en signifikant større andel enn i resten av landet. Men Osloboere vet de skal på storbyferie – nesten halvparten av Oslos befolkning skal reise til en storby i 2020, sammenlignet med under 30 prosent av befolkningen i de andre landsdelene.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:
Anbefalt innhold:
Ny E6 i Soknedal åpner i dag

Ingen offisiell åpning med taler og pomp og prakt i dag, men det er i dag 6,5 km ny E6 Read more

Felles nordisk salgstrend

Bobilsalget i Norge var i juni det beste noensinne i en måned. Også Sverige og Finland hadde til dels dramatisk Read more

  1 kommentarer til “Flere vil ta utenlandsferie til sommeren

  1. 26. desember 2019 at 14:59

    Danmark + utlandet blir ganske dyrt , da vi har en meget svekket krone , så for vår del blir det vestlandsferie kombinert med familiebesøk , men også en tur i Europa.

  2. 2. januar 2020 at 18:39

    Med bobil til alpene i to mnd. Går bortover og nedoverski, samt følger Tour de Ski og skiskytterne omkring. Dette er helt fantastisk, lite trafikk og sola varmer allerede. Kan anbefales.

  3. 2. januar 2020 at 18:43

    Må også nevne nord norge på vinteten me bobil, helt topp. Men mange campingplasser er stengt. Tromsdalen camping var helt topp. Kjørte løyper hver morgen. En avstikker fra Tromsø til Svalbard kan også anbefales på det sterkeste. Kjører med utgangspunkt fra Bergen. Go tur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *