Flere bobiler og færre båter langs Gøta kanal

Bobilistene kommer til Gøta kanal for å oppleve kanalmiljøet. Her et glimt fra båttrafikken ved Sjøtorp. Foto: Göran Billeson.

Bobilistene kommer til Gøta kanal for å oppleve kanalmiljøet. Her et glimt fra båttrafikken ved Sjøtorp. Foto: Göran Billeson.

Gøta kanal er en av Sveriges største turistattraksjoner. I år har den vært reisemålet for tre millioner besøkende. Veksten kommer blant reisende som kommer landeveien for å oppleve kanelen. Besøket med fritidsbåter har gått ned og gjenspeiler nedgangen i svensk båtbransje de siste fem årene.

Gøta kanal utvikles stadig som attraksjon, men de fleste besøkende kommer for å oppleve sluser i drift og det unike kanalmiljøet. Langs kanalen er det også lagt til rette for sykling og vandring i gode traseer i et flatt terreng. Dette har i år blitt lansert som et eget tilbud.

– Blant de besøkende, som kommer landeveien, markerer bobilene seg igjen, sier Anders Donlau, administrerende direktør i AB Gøta kanalbolag.
– Bobilturismen langs kanalen fortsetter å øke, i år med 10 prosent. Bobilplassene i kanalens gjestehavner har blitt veldig populære og vi har til tider hatt problemer med å få plass til alle.
– Den positive utviklingen av turismen langs kanalen har også ført til at flere bedrifter tilbyr kanalopplevelser året rundt. Det er snart på tide å presentere juletilbudet langs kanalen, sier Donlau.

Bobiltrafikken langs kanalen har altså økt med 10 prosent i 2014, men trafikken i fritidsbåt har gått ned med 11 prosent. Det er spesielt de svenske fritidsbåtene som har kommet i mindre grad enn tidligere.
– Vi arbeider nå målrettet for å beholde et stabilt nivå med fritidsbåter på kanalen slik at den beholder sin attraksjonsverdi, avslutter Donlau.

Les også: 12 bobilparkeringer langs Gøta kanal
Les også: Overnatting ved den største slusa i Gøta kanal
Les også: I bobil rundt det store havet

Del dette med andre:

  3 comments for “Flere bobiler og færre båter langs Gøta kanal

  1. Turen langs kanalen anbefales på det varmeste. Husk å ta med sykkel. (Ellers er det flere som leier ut sykkel langs ruta)

  2. Fikk gleden av å oppleve Gøta Kanal i sommer for første gang. Virkelig en fornøyelse, spesielt de flotte sykkelstiene langs kanalen. Mange sjarmerende små perler langs kanalen som innbød til fine opplevelser, og små pauser fra sykkelsetet. Ikke siste gang vi besøker disse flotte stedene, det er sikkert.:))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *