Flere års arbeid – nå åpner turistanlegget ved Gjende

Det nye servicebygget ved Gjende langs Nasjonal turistveg Valdresflye får sin offisielle åpning torsdag 19. juni.

Gjendebrygga med det nye terminalbygget til høyre. Foto Tonje Tjernet.

Sju år etter det første spadestikket har Statens vegvesen fullført sin omfattende oppgradering av den velkjente innfallsporten til Jotunheimen.

Gjende er en av tre store norske reiselivsattraksjoner som etter flere år med bygging står frem i ny drakt sesongen 2024.

Servicebygget danner en grense mellom den travle fjellterminalen og Jotunheimen nasjonalpark. Bygget er lett å se fra alle himmelretninger og ikke minst for fjellvandrere fra Besseggen i nedstigningen til Gjende. En viktig utfordring for arkitekten var derfor å utforme et bygg uten baksider og med et vakkert tak.

Det nye servicebygget/kafébygget på Gjende og båtterminalen. Arkitekt: Knut Hjeltnes sivilarkitekter MNAL AS. Foto: Frid-Jorunn Stabell.

Gran og furu gir interiøret et rolig uttrykk og de store vinduene gir de besøkende den gode opplevelsen av Gjendevatnet og de bratte og grønne fjellsidene, beskriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Med det nye bygget avslutter Statens vegvesen sitt flerårige arbeid med å løfte Reinsvangen/Gjende til et fullverdig nasjonalt turistanlegg.

I tillegg til terminalbygget er det etablert ny brygge i betong med bryggehus med lager for Gjendebåten, Memurubu og Gjendebu samt benk under tak for ventende på båten.

Ved Gjendevatnet har naturen overtatt for parkeringen som er flyttet til Reinsvangen der eksisterende parkering er kraftig utvidet. Her er det oppført et nytt servicebygg med toaletter, tilrettelagt for shuttlebusser og ordnet sykkelparkering under tak for utleiesykler.

Statens vegvesen åpner det nye terminalbygget på Gjendeosen onsdag 19. juni kl. 13.00. Programmet inneholder orienteringer om arkitekturen, byggeprosessen og turistvegsatsingen med sin betydning for reiselivet. Det blir musikk ved Vågå kulturskole og servering. Ordfører Harald Sve Bjørndal i Vågå kommune står for den offisielle åpningen.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *