Fjord Line innstiller seilinger og forsterker andre

I lys av den alvorlige situasjonen med COVID-19-viruset vil Fjord Line bidra til å stoppe spredningen ved å kansellere alle seilinger mellom Bergen-Stavanger og Hirtshals, samt mellom Langesund og Hirtshals.

Fjordline innstiller ruter. Foto: Fjordline.

Seilingen mellom Sandefjord – Strømstad opprettholdes med avgang fra Sandefjord kl 0830 og fra Strømstad kl 1200. Som en ekstraordinær trafikkforbindelse etablerer Fjord Line i stedet avganger mellom Kristiansand og Hirtshals. Forandringene beskrevet gjelder fra mandag 16. mars 2020 og i første omgang i 30 dager, skriver selskapet i en pressemelding i ettermiddag.

Den eskalerende smittesituasjonen rammer de fleste. Fjord Line skriver at de har stort fokus på sikkerhet og hygiene om bord, og på grunn av den nåværende situasjonen har de ytterligere forsterket disse rutinene. Så langt har det ikke blitt rapportert om koronasmitte blant Fjord Lines passasjerer eller besetning.

Norske og danske myndigheter har innført vesentlige tiltak for å begrense smittespredningen. Fjord Line har derfor innstilt trafikken på følgende linjer:

Bergen-Hirtshals: siste avgang søndag 15. mars kl 13.30
Stavanger-Hirtshals: siste avgang mandag 16. mars kl 08.30
Stavanger-Bergen-Stavanger: ingen avganger etter søndag 15. mars
Langesund-Hirtshals: siste avgang søndag 15. mars kl 14.30
Sandefjord-Strømstad: ingen ettermiddagsavgang fra og med mandag 16. mars.
Morgenavgangen kl 08.30 fra Sandefjord med retur kl 12.00 fra Strømstad seiles som normalt inntil videre.

Ny ekstraordinær linje
Som en ekstraordinær trafikkforbindelse etablerer Fjord Line i stedet to daglige avganger i hver retning mellom Kristiansand og Hirtshals. Den ruten kommer til å trafikkeres av et av våre skip som normalt trafikkerer Vestlandet og Langesund.

– Alle våre passasjerer som er booket inn på en av linjene som nå kanselleres kommer til å få tilbud om å reise på denne linjen i stedet. Alle andre som har behov for transport mellom Norge og Danmark er velkomne om bord til oss, skriver selskapet.

– Jeg tror alle er forståelsesfulle til grepene vi tar for å begrense smitten av viruset. Jeg innser at dette kan oppfattes som inngripende i folks reise- og ferieplaner, men slik situasjonen er nå og etter råd fra nasjonale myndigheter, vurderer vi dette til å være det riktige å gjøre, sier konsernsjef Rickard Ternblom.

Gratis endring av bestilling
Alle passasjerer som har booket ordinære bilpakker og cruise og der bestillingstidspunkt er i perioden 10.03.20 til 31.05.20, kan reisedato endres gebyrfritt opp til 48 timer før avreise. Denne endringen i reisevilkårene gjelder frem til 31.05.20. Etter dette vil våre ordinære vilkår tre i kraft igjen.

Kunder med billett vil bli kontaktet i den rekkefølge seilingene skulle funnet sted.

Se våre oppdateringer her.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *