Fjernstyrte støtteben som også veier bobilen

Nå kan du snart slutte å reise til vekta når du undres på hva bobilen veier. På tre minutter kan du veie bobilen hver gang du bruker de hydrauliske støttebena.

Denne boksen sørger for kommunikasjon med mobiltelefonen. Foto: AL-KO Kober AB.

Det skal bli mulig når AL-KOs to nye oppgraderinger av HY4 kommer på markedet til høsten. De to oppgraderingene henger sammen.

Så langt har HY4 blitt styrt av en kontroll knyttet til anlegget med kabel. På høstens messer vil AL-KO lansere en app som gjenspeiler alle funksjonene på den gamle håndkontrollen. Kommunikasjonen vil foregå via blåtann med AL-KO 2-Link system. Et system som allerede finnes for campingvogner med en rekke funksjoner.

Slik ser app-en ut i veiemodus. Foto: AL-KO Kober AB.

I denne app-en kommer det også en veiefunksjon som ikke er mulig med den nåværende kontrollenheten. Med et trykk kan brukeren sette i gang en veieprosess som tar tre minutter. Støttebena kjøres da automatisk ut og inn og registrerer vekten på for- og bakakselen. Vektene vises og summeres i app-en.

App-en skal fungere både med Android og iOS og fordrer installasjon av AL-KO 2-Link. I følge en pressemelding skal utstyret kunne ettermonteres på tidligere solgte HY4.

HY4 har en motor på hvert ben, som har egen motor integrert. Alt monteres direkte på chassiet.

Per Åkerblom i AL-KO Kober AB opplyser at nyhetene trolig blir vist på Caravanmessen på Lillestrøm og vil være leveringsklare i oktober/november 2019.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

.

.

.

 

.

.

Del dette med andre:

  1 comment for “Fjernstyrte støtteben som også veier bobilen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *