Fjellstue lagde bobilplass på to uker

Det tok en måned fra beslutningen var tatt til bobilplassene utenfor fjellstua sto klare.

Linda og Arild Løvli kan på rekordtid ønske bobilfolk velkommen til Veggli fjellstue. Det er to single plasser i bakgrunnen, og til høyre kan det være plass til tre bobiler – i hvert fall om to av dem er venner og kan stå mot hverandre. En av dem er allerede bestilt for påsken. Foto: Knut Randem.

For en måned siden rev Veggli fjellstue fire utleiehytter. To uker senere kunne de ta i mot de første gjestene i bobil.

– Jeg har en fetter som har bobil. Han har i flere år sagt at vi burde etablere noen bobilplasser. sier Arild Løvli om årsaken til etableringen av bobilplassene. De fire hyttene hadde ikke innlagt vann og ble ikke leid ut.

Løvli er egentlig tømrer og har bygget over 100 hytter i området. Da fjellstua i 2003 gikk konkurs hadde han innkvartert sine medarbeidere i hytter på fjellstua. Blant annet i de fire som nå er revet for å gi plass til bobiler.

– Vi måtte overta fjellstua for å ha et sted for overnatting mens vi bygde hytter, sier Løvli.

Han motiverte den da nyutdannede datteren, Linda Løvli, til å flytte til Veggli og drive fjellstua. Og resten er som det heter historie.

Arild drev med hytteutbygging i området i en tiårsperiode, men fjellstua har stått på egne bein. Nå er han pensjonist og fungerer som vaktmester og avløser der det trengs.

Fjellstua er åpen alle helger og i alle skoleferier. Det betyr at både høstferien og vinterferien strekker seg over to uker for å ta hensyn til ulike distrikter.
– Men bobilplassene kan benyttes hele året, forsikrer Linda. Fjellstua har også 60 senger i leiligheter og hytter.

Linda og Arild byr på mat og drikke i kafeen i fjellstua. Den er åpen i helgene og skoleferiene. Foto: Knut Randem.

– Hvordan kunne dere etablere bobilplassene så raskt?
– Å fjerne hyttene var enkelt. Strøm var det i hyttene så her var det bare å planere plassene. Elektrikeren var klar dagen før et følge på fem bobiler kom til åpningshelga, forteller Arild.

Dusj og toalett hadde de i underetasjen i et hus på tunet. Dette er det få andre som bruker så her kan også bobilfolk gjøre sitt.

Tømming er foreløpig litt provisorisk. Man kan tømme kassetter i et av toalettene, men de ønsker å lage en bedre løsning. Under intervjuet kommer det fram at de har et toalettrom som i dag er lager. Det kan de kanskje gjøre om til et tømmerom? Der får vaktmesteren sikkert en oppgave. Gråvannstømming er de mer usikre på om de får til med det første. Vann kan hentes inne i serviceanlegget.

Vi må love å skrive at de er i oppstartfasen og at ting ikke er helt på plass ennå. Litt skilting og informasjon om betaling mangler fortsatt. Det blir Vipps når fjellstua er stengt, men ellers er det mulig å betale i kafeen.

Her ligger bobilplassene opp til til venstre og fjellstua til høyre. Veien i forgrunnen går over til Tinn i sommerhalvåret. Foto: Knut Randem.

– Det er stort sett folk innom her daglig. Vi har geiter, høner og ender som trenger tilsyn, forteller Linda.

Fjellstua er populær blant hytteeierne i området, som kommer innom for en matbit eller et glass med noe godt i. Fjellstua har alle rettigheter.

Vi får ved selvsyn se det som skal være en vanlig lørdag. Nesten alle bord er opptatt en periode i kafeen før hyttefolket trekker hjem til middag.
Kafeen er åpen til kl 20 eller så lenge det er gjester.

Gjennom året er det flere arrangementer som trekker mye folk ute og inne. Oktoberfest, rakfisklag og vårfest er noen av arrangementene. Da og i feriene er det flere dager musikk og muligheter for en svingom.
Bare julaften, 1. juledag og nyttårsaften er det stengt i fjellstua i feriene.

Bare noen meter fra bobilplassene går løypenettet som går rundt i bygda eller opp på Hardangervidda. Der er det ti mil med løyper.
Alpinanlegget ligger lenger opp i fjellet, men vertskapet på fjellstua går ikke av veien for å kjøre gjestene opp i sin minibuss. Ned kan du selv kjøre hele veien på ski. 300 meter fra bobilplassen er det også en skistadion med ca 800 meter rulleskiløype. Fra stadion strekker løypenettet seg ut i flere retninger.

Linda og Arild er litt spente på hvordan tilbudet om bobilplasser blir tatt i mot, men har troa. Og blir det suksess så har de mulighet til å planere og få plass til opptil 20 bobiler til.

Detaljer om bobilplassen får du på Bobilplassen.no

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Fjellstue lagde bobilplass på to uker

  1. Meget bra, mange flere bør gjøre som Dem. Men husk brann sikerhet med avstand ( 4 meter )
    Tror oppmerket plasser med riktig avstand og alle parkert samme vei «må» være klart krav ?

  2. Fantastisk initiativ, slike folk trenger vi flere av!

    Som Gunnar påpeker er det sikkerhetsregler man må forholde seg til, og det forventer jeg at de gjør etter hvert som plassen blir etablert, men dette er uansett en veldig god start!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *