First Camp kjøper kanalcamping

First Camp fortsetter å kjøpe opp campingplasser. Den store svenske kjeden kjøper sin fjerde norske campingplass. Den er svært populær blant bobilfolk.

Telemark kanalcamping har gjennom 20 år vokst til en anseelig størrelse og samtidig bevart det grønne. Foto: Knut Randem.

Erling og Sølvi Skoe har solgt Telemark kanalcamping til First Camp. Det kunngjorde de på sin Facebook-side i ettermiddag.

– Vi har valgt å selge campingen. Det føles riktig på det stadiet campingen er nå, både fordi det nærmer seg pensjonistalder for oss og ingen i neste generasjon vil overta, skriver eierparet på Facebook.

De takker alle som har besøk plassen fra de startet med en liten plenflekk i 2006 fram til i dag.

– Vi setter stor pris på dere som kommer tilbake år etter år, og at det stadig er nye gjester som tar turen til oss. Gode samarbeidspartnere lokalt og regionalt har også vært viktige for oss i vårt arbeid med å utvikle campingen, og vi vil takke for deres støtte, fortsetter paret.

– Det er First Camp som har kjøpt campingen og vi er trygge på at dette er positivt for videreutvikling av den bedriften vi har bygget opp og utviklingen av turisme lokalt.

– First Camp vil overta driften av campingen fra 22. mai. Vi vil være med i en overgangsperiode og du vil kunne treffe oss på campingen frem til overtakelse. Du finner fortsatt våre ansatte og tidligere sommervikarer i resepsjonen, avslutter de avtroppende eierne.

– Vi er glade for at vi på bare et drøyt år har fått tillit til å kjøpe fire campingplasser i Norge. Vi ser mange vekstmuligheter i Norge framover og tar i det minste sikte på å kjøpe et titall campingplasser i Norge innen tre til fem år, sier First Camps investeringssjef Ola Brååth i en pressemelding (avsnitt lagt til 27.04.23, kl 09.30).

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  14 comments for “First Camp kjøper kanalcamping

   • Om de använder samma prissättning som i Sverige så kan du glömma att bara åka dit när du passerar. De har satt i system att kommer du samma dag som du vill övernatta så är priset ofta dubbelt så dyrt mot om du bokat 5-6 månader innan. Alltså tvärt emot hur de flesta av oss med husbil vill ha det med att kunna åka utan att planera allt i detalj månader innan. Kan bara hålla med alla att det är en mycket trist utveckling för både campinglivet i allmänhet men Norge i synnerhet att de nu kommer in på bred front hos er också… Här i Sverige har de förstört mer än en camping med sin idiotiska prispolitik. Tyvärr är det alltför många som inte vänder i porten och åker vidare!

 1. Ut fra kommentarene er der ikke mange der Ønsker First Camp velkommen. Forstår dem, skulle tro stordrift skulle gi billigere plasser, det er tvertimot. Blir spennende at se om der kommer prisstigninger allerede i år.

 2. Vi camper med bobilen hver helg og har vert stamgjester her. Har nok ikke mye håp om at vi kommer til å benytte denne plassen fremover.
  Et raskt søk på First Camp plasser viser jo en klar trend. Her kommer prisene til å stige bare litt i år, så kommer det et jafs til neste år. På denne måten skal et høyere prisnivå gradvis gå seg til. De kommer til å få gjester som ikke trenger å se på prisen. Det er jo en ærlig sak, men synd fordi slikt sprer seg slik at vanlige plasser kan følge på og fremdeles ligg litt under. Så er det jo så populært og korrekt blant mange å ikke klage på prisene på bobilplasser. Det er de som klager på de som klager på prisene.
  For vår del ønsker vi ikke å betale for dyre fasiliteter, for bobilen vår har alt vi trenger. Lunde var en slik enkel plass. Derfor er dette litt synd.
  Har vi ikke råd? Det har nødvendigvis ikke noe med saken å gjøre. Det er bare synd at denne aktiviteten skal havne utenfor rekkevidde for de som må se på budsjettet. Så føler jeg meg dum vis jeg betaler overpris.
  Vårt solidariske bidrag er derfor å unngå de dyreste plassene av prinsipp.
  For vår del har vi begynt å lete opp fricamp muligheter. Hvis man tør å utforske de mindre veiene finner man faktisk mange perler.

 3. Blir nok dyrere ja, de bruker dynamisk prising som vil si at prisen stiger etter etterspørsel og jo nærmere du kommer besøksdaton, slik som båt, fly, jernbane gjør når du bestiller billett. Vet aldri hva det koster før du bestiller eller står i resepsjon. Greiere med priser en kan se i ei liste for hele året, synes jeg.

 4. Dette er en plass vi har brukt siden 2006, og vært en av våre favoritter, men erfaringen viser at når 1. camp overtar stiger prisene i rakettfart. Vi får se hvordan det utvikler seg, men er bekymret for at denne favorittplassen kan bli lite besøkt av oss etter 22.05.23 Vi får håpe utviklingen ikke er som i Strømstad etter at det ble 1.camp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *