First Camp henter 100 millioner til utvidelser og oppkjøp

Skandinavias største campingplasskjede henter inn kapital for å utvide kapasiteten både på eksisterende plasser og ved oppkjøp. I tillegg kommer miljøinvesteringer.

First Camp Arcus i Luleå er en av kjedens campingplasser som skal utvides neste år. Foto: First Camp.

First Camp har de siste årene investert i både økt overnattingskapasitet, et større aktivitetstilbud og forbedringer av standarden på kjedens 70 destinasjoner i Sverige, Danmark og Norge.

Etterspørselen etter ny overnattingskapasitet har vært sterk også i 2023, og selskapet ser mange forretningsmuligheter fremover.

First Camp Group ABs styre har derfor, med støtte fra selskapets hovedeier Norvestor, besluttet å gjennomføre en nyemisjon på inntil 100 millioner svenske kroner i første omgang, skriver kjeden i en pressemelding.

Norvestor vil garantere en kapitaltilførsel på opptil totalt SEK 145 millioner, inkludert den første emisjonen, avhengig av First Camps kapitalbehov.

Gjennom kapitaltilskuddet muliggjøres store investeringer i investeringsplanen for 2024 og i tillegg legges det til rette for håndtering av sesongsvingninger i likviditeten, skriver selskapet.

Investeringsplanen omfatter blant annet rundt ti prosjekter for å utvide kapasiteten med både nye campingtomter og overnatting i studio og hytte. Det planlegges blant annet flere hytter på Leksand Strand og nye campingptomter ved First Camp Arcus i Luleå og First Camp Skutberget i Karlstad.

Planen omfatter også fortsatte investeringer i å endre First Camps energiforsyning på campingplasser anskaffet de siste årene, fra fossilbasert oppvarming til varmepumper.

– Vi har en lang brutto liste over investeringsmuligheter, og tilsvarende prosjekter har tidligere levert sterke resultater, også i 2023.

– Parallelt med denne investeringsplanen fortsetter vi å se på oppkjøp av flere destinasjoner, sier Johan Söör, administrerende direktør i First Camp.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  8 comments for “First Camp henter 100 millioner til utvidelser og oppkjøp

  1. Ikke sikkert at en veldig stor aktør er det beste for oss gjester…»monopolsituasjon» gagner ikke oss. Det synliggjøres vel allerede i prisene og måten prisene er regulert..

  2. First Camp er inget for bobilturister. Vi trenger ikke så flotte fasiliteter ettersom vi har det vi trenger i bilen og ønsker ikke betale over 500 kr for å sove.

  3. Skeptisk… Her skal det brukes mye penger og som alltid så er det noen som må ta regningen. Lurer på hvem det blir… Jeg fricamper for det meste og er bare en sjelden gang innom en campingplass, men har inntrykk av at prisene er skrudd kraftig opp de siste par sesongene. Alle gjør jo selvsagt sine valg, men ser ikke helt vitsen med å betale 4-500 kr. natta på overfylte campingplasser på sommeren så lenge man har alt i bilen.

  4. Jeg håper flere og flere boikotter First Camp, og lignende selskaper. Det de fleste av oss trenger er små koselige plasser med muligheter for tømming og fylling. De fleste av oss trenger ikke badebasseng og lekeplasser. I høst kjørte vi nedover til Spania t/r, og var borte i nesten 8 uker. På vei nedover lå vi på campingplass kun en natt. Ellers lå vi på små koselig bynære stellplasser som kosten fra 4-10 euro pr natt. I Spania lå vi 4 uker på en meget stor og flott campingplass i 4 uker, og der betalte vi 23 euro pr natt inkl strøm, vann og avløp på tomten. Standarden var minst like god som på en dyr First Camp i Norge. På vei hjem lå vi kun på stellplasser til en rimelig penge, og de brukte vi heller pengene på det lokale næringslivet. Da hadde vi råd til å gå ut å spise på restaurant. Nei utviklingen i Norge er etter min mening IKKE bra!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *