Firehjulstrekk under 6 meter – med enkeltsenger

Den er kun 598 cm lang. Samtidig har den enkeltsenger og firehjulstrekk. Det blir en kompakt plugg med god utnyttelse av plassen. Den blir dog litt mer kompakt enn sin forgjenger med tverrstilt dobbeltseng.

Klassisk oppsett for en bybobil. Kjøkkenbenken delvis foran døra og senger som kan vippes opp. Foto: Knut Randem.

Karmann Dexter 570 4×4 følger godt opp sin forgjenger 560 4×4 som ble lansert for to år siden. 570 ble presentert som prototype på Caravan salon i Düsseldorf i høst. På CMT-messa i Stuttgart i forrige uke ble den presentert igjen, men nå som en bil i produksjon. Mottakelsen av prototypen i høst skal ha overbevist produsenten om produksjonsstart.

Forgjengeren hadde tverrstilt dobbeltseng. Enkeltsenger tar mer plass av lengden. De er her i Dexter 570 henholdsvis 197 og 185 cm lange.

Dexter 570 sett gjennom bakdøra. Det er lagringsplass under sengene og den ekstra platehylla på gulvet kan fjernes for å få plass til sykler. Foto: Knut Randem.

For å holde den under 6 meter er det gjort en forminskning av badet der vasken er sammenleggbar for å få plass til å dusje. Sofaen i salongen måtte også vike.

Kjøkkenet har en grei størrelse og badet er stort nok med den valgte løsningen.

Dette er en bobil for kun to personer. Salongbordet er av det svingbare slaget som kan benyttes fra de vendbare forsetene. Bordet er avtagbart og kan også benyttes på utsiden av bilen.

Karmanns medarbeider viser hvordan kjøkkenbordet fungerer for to personer. Foto: Knut Randem.

Karmann Dexter 570 4×4 er bygd på en Ford Transit med en 2 liters motor med 130 hk. Den veies inn med en egenvekt på 3162 kg inkludert fører, 90 prosent diesel og vann samt en gassflaske. Totalvekten er 3500 kg.
Bobilen leveres med dieselvarmer eller gassoppvarming etter ønske.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Firehjulstrekk når veigrepet glipper

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *