Firehjulstrekk når veigrepet glipper

Denne firehjulstrekkeren holder seg under 6 meter på lengden. Foto: Knut Randem.

Denne bybobilen er under 6 meter lang, har firehjulstrekk og sengeplass til tre. Den er bygget på en Ford Transit og passer for deg som vil ha orden på veigrepet.

For 2018 har Karmann lansert sin korte bybobil Dexter Trend 560 med 4×4 og en vekt på under 3500 kg. Bredden er kun 206 centimeter og høyden er på behagelige 274 centimeter. Utvendig. Innvendig har den en ståhøyde på 197 centimeter.
Motoren er en to-liter med 130 hk. Utgangspunktet for Trend 560 er altså en Ford Transit. Egenvekten er oppgitt til 3139 kg.

Tradisjonelt kjøkken for bybobiler. Kjøleskapet er på 80 liter. Foto: Knut Randem.

Sjelden er uttrykket ”bybobil” mer misvisende enn når den har trekk på alle fire hjul. Dette er bobiler for ulendt terreng, dårlige veier og situasjoner med dårlig veigrep.

Du får med deg 100 liter vann og har like god plass til spillvannet. Derimot har du kun plass til to 5 kg gassflasker så det kan kanskje være aktuelt å vurdere muligheten Karmann gir deg til å velge dieselvarmer.

Dette er en kompakt bobil, men den har likevel det meste. Sengene bak kan klappes opp for å transportere høyere ting enn det som kan plasseres i hulrommet under sengene. Den tredje sengeplassen reies opp i salongen.

På dagtid har salongen sitteplasser for fem personer, men det er bordet som avgjør hvor avansert servering du kan foreta. Da kan vi også nevne at kokeapparatet har to bluss. Kjøkkenet er tradisjonelt plassert delvis foran skyvedøra.

Dexter Trend 560 kan leveres i fem farger. På bildene viser vi en modell med fargen ”Blue Stratosphere”. Den leveres også i brun, svart, grå og sølv.
Prisen er oppgitt til 52 000 euro.

Se vår film av Karmann Dexter 560 Trend 4×4 her:

Tekst og foto/film: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  5 comments for “Firehjulstrekk når veigrepet glipper

  1. Hei. Er det mulig å få fullstendige brosjyrer på denne bilen og andre såkalte bybobiler som er under 6 meter lange? Jeg skulle gjerne hatt flere alternativer å velge mellom og selvsagt priser på forskjellige. Jeg er ikke interessert i bobiler som er større enn 6 meter. Vil gjerne ha det nyeste nye innen teknologi og kjøreegenskaper samt om det finnes noen med automatgir.

    • Den type informasjon har ikke redaksjonen. Dybdeinformasjon og brosjyrer får du av de ulike forhandlerne.

  2. Under 3500kg, med egenvekt på 3139 kg – gir en bil det knapt er lov å kjøre med når du fylt vanntanken.
    Burde ikke vært mulig å får regsitrert bobiler med under 4-500kg lastekapsistet.

    • Vi er ikke uenige i dine betrakninger. Vil likevel opplyse at i en fotnote oppgir Karmann at egenvekten inkluderer 90 prosent drivstoff og en gassflaske. Og selvfølgelig en sjåfør med “standardvekt”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *